Haberler

Manisa Baro Başkanı: Bu Hukuka Yapılan Bir Saldırıdır

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu hukuka yapılan bir saldırıdır" dedi.

Manisa Baro Başkanı Ali Arslan, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin silahlı saldırı sonucu öldürülmesi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, "Bu hukuka yapılan bir saldırıdır" dedi.

Manisa Baro Başkanı Avukat Ali Arslan, hukukçular olarak Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili tepki göstermeye devam edeceklerini belirterek hukukçuların asla susturulamayacağını savundu. Başkan Arslan, "Bu Türkiye'ye yapılan bir saldırıdır, hukuka yapılan bir saldırıdır. Bu günlerdir, aylardır devletin, siyasetin takip ettiği politikanın bir eseridir. Biliyorsunuz Diyarbakır Baro Başkanı bir süre önce ifadesi alınmak üzere Baro'da odasından polisler vasıtasıyla alınmış İstanbul'a götürülmüş ve sorgusu yapılmıştır. Oysaki ifadesinin Diyarbakır'da alınması mümkün iken sırf Baro Başkanlarını itibarsızlaştırmak, hukukçuları itibarsızlaştırmak için odasında polisler vasıtasıyla gözaltına alınarak uçak ile İstanbul'a getirilmiş ve ifadesine başvurulmuştur. İşte bu itibarsızlaştırmanın sonucunda bu hain saldırı gerçekleşmektedir. Türkiye Devleti; hukukçularını, baro başkanlarını, vatandaşlarını korumakla hükümlüdür. Bu basın açıklamasının yapılacağı herkes tarafından malumdur. Güvenlik güçleri tarafından bilinmektedir. Baro Başkanı merhum Tahir Elçi hedef seçilerek tek kurşunla öldürülüyor, devletin gözü önünde güvenlik güçlerinin gözü önünde bu katliam gerçekleştiriliyor. Ama şu bilinmelidir ki, Türkiye'de hukukçular susmayacaktır, barolar susmayacaktır, haklarını aramaya devam edeceklerdir. Acımız büyük, üzüntümüz büyük. Bu tür hain saldırıların bir daha olmamasını diliyoruz. Ama biz hukukçular, barolar gereken tepkileri vermeye devam edeceğiz. Bir an önce yetkililer tarafından gerçek sorumluların bulunmasını ve gerekenin yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Arslan Tahir Elçi Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title