Haberler

Manisa Bakkallar Odasından Teröre Tepki

Manisa Bakkallar Esnaf Odası, artan terör olaylarını tepki göstermek için önce şehitler için lokma hayrı yaptı, ardından üyelerine Türk Bayrağı ve üzerinde “Hepimiz kardeşiz” yazan afiş dağıttı.

Manisa Bakkallar Esnaf Odası, artan terör olaylarını tepki göstermek için önce şehitler için lokma hayrı yaptı, ardından üyelerine Türk Bayrağı ve üzerinde "Hepimiz kardeşiz" yazan afiş dağıttı.

Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal ve Madeni Sanatkarlar Oda Başkanı Halil Kırlı'nın da hazır bulunduğu etkinlikte konuşan Manisa Bakkallar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Ünlübaş, "Yaklaşık bin yıldır kardeşçe yaşadığımız bu cennet vatanımızda birliğimizi ve huzurumu bozan terör olaylarını şiddetle kınıyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Bu günlerde zorlu süreçten geçiyoruz. Bizi birbirimize düşürmek istiyorlar. Hain pusulara ve çatışmalara sadece canlarımızı değil, kardeşliğimizi, birliğimizi ve geleceğe dair umutlarımızı da kurban vermemeliyiz. Çünkü biz hepimiz kardeşiz. Yaşanan acılar karşısında öfkemize yenik düşüp kardeşliğimize zarar vermeyelim. Otobüsleri taşlayarak, esnaf dükkanlarının camlarını kırarak bir yere varamayız. Her şeye rağmen ahilikten ve kardeşliğimizden gelen sükunetimizi koruyarak vatanımıza sahip çıkmalıyız. Çünkü bizim bin yılı aşkın kardeşliğimiz var" dedi.

Kendi imkan ve kazançlarıyla ayakta kalmaya çalışan esnafların yaşanan terör olayları karşısında zor durumda kaldığını söyleyen Ünlübaş, "Ülkemiz bazında gereken yatırımlar yaşanılan gelişmeler nedeniyle yeterince yapılamıyor. Çünkü iş adamları, iş sahipleri önünü göremiyor. Yatırım olmalı ki küçük esnafında işleri hareketlensin, hareket olsun istiyoruz. Bu vesileyle TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken önderliğinde yürütülen ve 2,5 milyon esnaf dükkanına asılacak, 'Hepimiz kardeşiz' temalı afiş çalışmalarını canı gönülden destekliyoruz. İçimizi yakan ve toplum olarak bizi hüzne boğan bu olayların mutlaka son bulmasını temenni ediyoruz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırlı Yerel Haberler

title