Haberler

Manisa - Bakan Işık: Teknoloji Üreten Ülke Olmak İçin Çalışıyoruz

Bakan Işık: Teknoloji üreten ülke olmak için çalışıyoruz Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin teknoloji üreten bir ülke haline gelmesi için çalıştıklarını belirtip, bu konudaki yatırımların artması gerektiğini söyledi.

Bakan Işık: Teknoloji üreten ülke olmak için çalışıyoruz

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Türkiye'nin teknoloji üreten bir ülke haline gelmesi için çalıştıklarını belirtip, bu konudaki yatırımların artması gerektiğini söyledi. Bakan Işık, Türkiye'nin akıllı telefon kullanımında milliyetçi olması gerektiğini de dile getirdi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Manisa'da, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki elektronik ve beyaz eşya üretiminde öncü tesislerden olan Vestel'i gezdi. Bakan Işık'a Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Zorlu ve Manisa Valisi Erdoğan Bektaş eşlik etti. Fabrika gezisine 5 saatlik bir zaman ayıran Bakan Işık, tüm birimleri dolaşıp, tek tek inceledi. Uzun zamandır bu ziyaretini yapmayı planladığını belirten Bakan Işık, Vestel'in teknoloji alanında geldiği noktanın Türkiye'ye büyük katkılar sağladığını söyledi.

"TEKNOLOJİ GÖKTEN ZEMBİLLE İNMİYOR"

Teknolojiye yapılan yatırımların önemine dikkati çeken Bakan Işık, Vestel'in teknoloji alanındaki yatırımlarına destek verdiklerini söyledi. Bakan Işık, "Vestel Türkiye'nin teknolojiye en fazla yatırım yapan ve Türkiye'nin dünyada önümüzdeki süreçte en güçlü markası olma yolunda ilerleyen bir firması. Bu, bizi heyecanlandırıyor ve gururlandırıyor. Teknoloji öyle bir şey ki gökten zembille inmiyor. Çok ciddi bir birikimin, her gün işlenmesi ve geliştirilmesi ile ortaya çıkıyor. Bugün dünyada 10 büyük firmanın 7 tanesi teknoloji şirketi. Bir tek şirketin toplam cirosu Türkiye'nin gayri safi milli hasılası kadar. Teknoloji bu kadar önemli. 1 milyondan daha az çalışana sahip olan bir şirket 78 milyon insanın çalıştığından, ürettiğinden, ihracatından daha fazla ihracat yapabiliyor. Bu noktada Türkiye'nin mutlaka teknoloji üreten ülke olması gerekiyor ve dünyada marka çıkarması gerekiyor. Burada büyük bir fedakarlıkla herkesin başka alanlara yatırım yaptığı bir dönemde teknolojiye ve sanayiye yatırım yapılmasının sonuçlarını gördük. Büyük bir memnuniyet duyduk. Önümüzdeki süreçte Vestel ileri teknoloji alanında dünyadaki en önemli markalardan biri olacak. Buna inanıyorum. Hükümet olarak Vestel'in bu yürüyüşünde her zaman yanında olmak her zaman desteklemek, uluslararası yükümlülüklerini dikkate alarak verebilecekleri desteğin en iyisini vermek arzusundayız" dedi.

Vestel'in özellikle Ar-Ge ve inovasyon açısından TÜBİTAK'la daha yakın işbirliği yaptığına da dikkati çeken Bakan Işık, "Bu Türkiye'nin tüm birikiminin Vestel tarafından değerlendirilmesi, aynı şekilde Vestel'in birikiminin de Türkiye tarafından değerlendirilmesi açısından önemli. Vestel ve onun gibi firmalarla Türkiye'nin dünya teknoloji yarışında hak ettiği yeri alacaktır" diye konuştu.

"TÜRKİYE AKILLI TELEFONDA MİLLİYETÇİ OLMALI"

Bakan Işık, gazetecilerin TÜBİTAK'ın yerli akıllı telefon çağrısına yönelik soruya ise şöyle cevap verdi:

"Bu çağrıdan 8 başvuru kabul edilmiş, 3 tanesi donanım, diğerleri yazılımla ilgili. Oradaki çağrı olumlu, güzel cereyan ediyor. Bu çağrılar sonucunda Türkiye kendi akıllı telefonlarını daha fazla üreten bir ülke olacak. Akıllı telefona uygulama bazında da son derece ciddi katkılar sağlayan, katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkması ve bundan dolayı da ülkenin kazanması sağlanacak. Burada Türkiye'nin biraz daha milliyetçi olması gerektiğini düşünüyorum. Eğer Türkiye yerli telefon üretiyorsa bunun kullanılmasında daha arzulu olmalıyız. Bunu eğer yaparsak Türkiye'nin iç pazarından güç alan firmalarımız tüm dünyaya iyi mallar satar, yarışta çok daha güçlü olur. Uluslararası yükümlülüklerimize halel getirmeden yerli üretimi kamu alımlarıyla, desteklerle, teşviklerle sürekli artırmanın gayreti içindeyiz. Halkımızdan da bu noktada daha fazla hassasiyet bekliyoruz. Türkiye teknoloji üreten bir ülke olarak yoluna devam edecekse kendi ürettiği teknolojiyi mutlaka kullanması gerekiyor. Bu noktada yerli malı kullanımına yönelik hassasiyet var. Bu hassasiyetin daha da artması en temel arzumuz."

Bakan Işık, Vestel'i ziyaretinin ardından Manisa Valiliği'ne geçti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fikri Işık Türkiye Vestel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title