Haberler

Manisa Ağaç Kesmeyelim Fidan Dikelim'

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ormanlık alanlarda çam ağacı kesimini engellemek amacıyla 'Ağaç Kesmeyelim Fidan Dikelim' kampanyası başlattı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, ormanlık alanlarda çam ağacı kesimini engellemek amacıyla 'Ağaç Kesmeyelim Fidan Dikelim' kampanyası başlattı. Ağaç kesmenin 10 yıla kadar hapis cezası bulunduğunu kaydeden Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, yeni yıl öncesi ağaç kesimlerinin önüne geçmek amacıyla geleneksel olarak fidan dağıttıklarını, isteyenlerin bu fidanları yılbaşı gecesi süsleyip ertesi gün toprakla buluşturabileceğini söyledi.

Yeni yılın vazgeçilmez süsü çam ağacının ormanlık alanlardan kesilerek temin edilmesinin önüne geçmek amacıyla İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 'Ağaç Kesmeyelim Fidan Dikelim' kampanyası başlattı. Müdürlüğünün sınırları içindeki Manisa'da Yunusemre İlçesi'nde, kampanya kapsamında etkinlik düzenlendi. Magnesia Alışveriş Merkezi'ndeki etkinliğe; Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve Manisa Orman İşletme Müdürü Yasin Yaprak katıldı.

GENÇ KUŞAK DUYARLI

Özellikle yeni yıl öncesi çam ağacın kesimini engellemek için kampanyayı başlattıklarını dile getiren İzmir Orman Bölge Müdürü Aydın, "Her yıl geleneksel olarak yeni yıla girerken vatandaşlarımıza fidan dağıtıyoruz. Yıllar öncesi yeni yıl zamanlarında Noel Ağacı süslemek adına ormanlara girilip kaçak ağaç kesimi yapılıyordu. Son yıllarda ağaç kesimi konusunda ağır yaptırımlar var. Ülkemiz son yollarda ağaçlandırma seferberliği ile beraber ormanlık alanları artıran bir ülke haline geldi. Özellikle genç kuşağımız ağaç dikimi konusunda çok duyarlı hale geldi. Özellikle genç kuşaklarda ağaç sevgisini artırmak amacıyla birçok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bununda meyvelerini aldığımıza inanıyorum" dedi.

AĞAÇ KESENE 10 YILA KADAR HAPİS

Ormanlık alanlarda ağaç kesmenin suçunun ağır olduğuna da dikkat çeken Aydın şunları söyledi: "Her türlü suçun affı vardır. Ancak ormanlık alanda ağaç kesilmesi suçunun affı yoktur. Orman Kanunu'na göre 10 yıla kadar hapis cezası vardır. Son yıllarda böyle bir durum yaşamadık. Ancak kesen olur ve tespit edilirse gereken ceza neyse uygulanır."

Vatandaşlara 10 bin adet fıstık çamı, zakkum ve Kurt bağı fidanları dağıttıklarını belirten İbrahim Aydın, "Vatandaşlarımız yeni yıl zamanı bu fidanları evlerinde süsleyerek Noel Ağacı yapabilirler. Ertesi gün ise ister kendi diledikleri yere isterlerse bizim kendilerine göstereceğimiz yere fidanları dikebilirler" diye konuştu.

VALİDEN BOL ORMANLI YENİ YIL DİLEĞİ

Vatandaşların yeni yılını kutlayan Vali Erdoğan Bektaş, "Umarım yeni yıl ülkemiz için bol ağaçlı ve bol ormanlı bir yıl olur. Bu konuda da insanlarımızın katkısı olacağına inanıyorum" dedi. Açıklamaların ardından Vali Bektaş ile İzmir Orman Bölge Müdürü Aydın, yeni yıl fidanlarını vatandaş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Bektaş İbrahim Aydın İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title