Haberler

Mangal Yakanları Protesto Ettiler

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesi Gürleyik Mahallesi sakinleri, Gürleyik suyu kenarına mangal yakanları protesto etti.

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesi Gürleyik Mahallesi sakinleri, Gürleyik suyu kenarına mangal yakanları protesto etti.

Odunpazarı Kurşunlu Camii Sokak'ta toplanan Gürleyik sakinleri, burada mahallelerinden geçen suyun kenarında piknik yapanların yaktığı mangallara tepki gösterdi. Ellerinde tutukları afişte, "Gürleyikliler doğaya mangalcı ve rantçı gözüyle bakmaz, edebiyatçı gözüyle bakar" yazan yazı ile mahalle sakinleri çevreye bakış açılarını gösterdi. Gürleyik Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma, Geliştirme Derneği Başkanı Halit Gürsoy, Gürleyik suyu kenarında mangal istemediklerini söyledi. Gürsoy, suyun içinde ve dışında yaşayan canlılara değinerek, "Sucul canlıları, karasal canlıları, bitki örtüsünü ve suda serinleyen yerli yabancı misafirlerimizi mangal ateşinden, görüntü kirliliğinden korumak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"MANGAL ZEHİRDİR, MANGAL KOKUDUR, MANGAL OKSİJENİ YOK EDER"

Gürsoy, mangalın zehir, kötü koku olduğunu ve oksijeni yok ettiğini de anlatarak, "Büyükşehir, Tepebaşı, Odunpazarı belediyeleri Gürleyik okulunun önüne kamelyalar yerleştirdi. Bu alanda piknik yapılması için Büyükşehir Belediyesi peyzaj çalışmalarını başlattı. Belediyemiz artık mangalın yerini disiplin altına aldı" şeklinde konuştu.

Öte yandan Gürsoy, Eskişehir halkını, 2 Ağustos tarihinde düzenlenecek olan Gürleyik Su Festivali'ne de davet etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Odunpazarı Mihalıççık Eskişehir Kurşunlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title