Haberler

Mandela' ve 9 Yeni Film Vizyonda

Sinemalarda bu hafta 10 yeni film vizyonda.

Mandela: Özgürlüğe Giden Uzun Yol

Dünyaya ilham vermiş, bir liderin etkileyici gerçek hayat hikayesi. Filmde Nelson Mandela´yı Idris Elba oynuyor.5 Aralık 2013 tarihinde hayata gözlerini yuman, Güney Afrika´nın efsaneleşen özgürlük savunucusu Nelson Mandela´nın yaşamını kronolojik biçimde takip eden film, Mandela´nın bir taşra kasabasındaki çocukluğundan başlayarak, Güney Afrika´nın demokratik seçimlerle iş başına gelen ilk başkanı olmasına kadar geçen sürecini sinemaya taşıyor.

Mandela, henüz genç bir hukuk öğrencisiyken, politikaya duyduğu büyük ilginin sonucunda Güney Afrika´da demokrasinin en önde gelen savaşçılarından biri olur. 1964 yılında çarptırıldığı hapis cezasıyla birlikte kontrol altına alınsa da 27 yılın ardından özgürlüğüne kavuştuğunda mücadelesine devam eder. 1993 yılında Nobel Barış Ödülü´ne layık görülen Mandela, bir yıl sonra ülkenin ilk siyahi başkanı olarak göreve gelir.

Nuh: Büyük Tufan

Kabil'in soyundan gelen insanoğlu, kuşaklardır Yaradan'ın çizdiği iyilik yolundan sapmış, dünyanın tüm güzelliklerini ve nimetlerini sonuna kadar emip tüketerek yeryüzünü yaşanmaz hale getirmiştir. Dahası bir parça et için her türlü ahlaksızlık, hırsızlık, cinayet ve kaos normal hale gelmiştir. İnsanlığın bu sefil hali karşısında Nuh rüyasında, Yaradan'ın kendisini yaşanacak büyük bir tufana karşı uyardığını görür. Yaradan ondan büyük bir gemi inşa etmesini ve yeryüzünde yaşayan tüm hayvan cinslerinden bir çift almasını emreder. Bu gemi aynı zamanda ailesinin de tek kurtuluşu olacaktır. Tufanın yaklaşmakta olduğunu öğrenen sapkın insanoğlu ise geminin içine girmek için Nuh'a karşı saldırıya geçecektir....

Nuh Peygamber rolünde Akademi Ödüllü Russell Crowe'u izlediğimiz filmde Crowe'a Jennifer Connelly, Emma Watson ve Anthony Hopkins gibi isimler eşlik ediyor. Epik öğlerin yanısıra fantastik unsurları da bir araya getiren filmin yönetmeni ise en son Siyah Kuğu (Black Swan) filmiyle izleyici karşısına çıkan ünlü yönetmen Darren Aronofsky.

Baskın 2

Jakarta'nın şiddet ve suç dolu sokaklarına geri dönüyoruz! İlk filmdeki 'baskın'ın ardından iki saat geçmiş ve Rama, ailesini korumak için her şeyi riske atmıştır. Kurnazlığını ve savaş yeteneklerini kullanarak, polisin kovalamaya cesaret edemediği suç çetesinin içerisine sızan Rama'nın ailesini tamamen kurtarmasını sağlayacak olan tek şey ise bir kez daha kanlı savaşın ortasına atılmaktır. Bir kez daha yeni temaslarda bulunur ve polis departmanının içerisindeki yozlaşmayla karşılaşır...'The Raid: Redemption' filminin devamı niteliğinde olan yapıt, tek isteği ailesinin kurtulmuş ve güvende olduğunu bilerek evine dönmeye çalışan ve yeryüzündeki hiçbir mafya grubunun yenilmez olmadığını ispatlamaya çalışan Rama'nın şiddet ve aksiyon dolu hikayesini ele alıyor.

Mandıra Filozofu

Mustafa Ali'nin içinde yaşadığı dünya düzenine karşı koyduğu tavır, onu Muğla'nın Çökertme köyünün yakınlarında, ıssız bir kulübede yaşamaya kadar götürür. Felsefe bölümü mezunu olan Mustafa Ali burada doğayla iç içe, modern hayatın getirisi olan her şeyden uzak bir yaşam sürer ve zamanının tamamına yakınını kitap okuyarak geçirir. Çalışmaya ise kesinkes karşıdır. Cavit ise kurnaz ve çalışkan bir işadamıdır ve yeni projesi için Çökertme köyüne gelir. Amacı Mustafa Ali'nin sahip olduğu araziyi satın alıp yerine kazanç getirecek bir butik otel yaptırmaktır. Ne var ki İstanbul'dan gelen bu beklenmedik konuğun hayatı Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır.Birol Güven'in senaryosunu yazıp Müfit Can Saçıntı'nın yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerini Müfit Can Saçıntı ve Rasim Öztekin paylaşıyor.

Aşk Oyunu

Aslen Bolu Mengenli olan Cevat, İstanbul'daki bir İtalyan restoranında profesyonel aşçılık yaparak hayatını kazanmaktadır. Babası Ekrem'i bir süre önce kaybetmiş olan Cevat, bir gece onu rüyasında görür. Ekrem, oğlu Cevat'a Galatasaray'ın oynayacağı gelecek maç ve şampiyonluğa giden yol için bazı tüyolar verir. Cevat hemen ertesinde arkadaşlarını toplayıp işe koyulur. Ancak Cevat ve arkadaşlarının planlarında hiç olmayan bir olay başlarına gelecek; bu olay genç aşçıyı, hayatı ve ilişkisi arasında kalacağı bir maceraya sürükleyecektir...

Senaryosunu Umut Yüksel ve Ezgi Yüksel’in birlikte yazdığı, yönetmenliğini ise Umut Yüksel üstlendiği komedi türündeki filmin başrolünde Kemal Uçar yer alırken, oyuncu kadrosunda kendisine Pınar Göktaş, Lemi Filozof, Dilşah Demir, Bahtiyar Engin ve televizyonun renkli simaları olan Suzan Kardeş ile Ali İhsan Varol gibi pek çok başarılı isim eşlik ediyor.

Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi

Ailesi tarafından terk edilen yavru kedi Şimşek, yalnız ve kaybolmuş bir halde fırtınadan korunmaya çalışırken emekli bir sihirbaz olan Lawrence'ın gizli malikanesini keşfeder. İçerisi lunapark kadar eğlence dolu olan bu malikanede hepsi birbirinden farklı hayvanlarla birlikte yaşayan sihirbaz, kedi Şimşek'i de aralarına kabul eder. Şimşek kısa süre içerisinde kendini evinde gibi hissetmeye başlamış olsa da bir süre sonra Lawrence ayağını kırar ve hastaneye kaldırılır. Bunu fırsat bilen yeğeni evi sattırması için Lawrence'ı kandırmaya çalışır. Yeğenin unuttuğu şey evin içerisinde yaşayan bu sevimli halkın yerlerinden ayrılmaya niyeti yoktur. Ev sakinleri zekice bir plan kurgulayarak bu malikaneyi büyülü bir köşke dönüştürürler.

Kan Kokusu

Parker yaşadığı kasabada ketum bir adam olarak tanınır. Kapalı kapılar ardında ailesini katı kurallarla idare eder. Fakat ailede annenin ani ölümüyle birlikte, küçük Frank ve kız kardeşler Iris ve Rose'un tüm sorumluluğu ona kalır. Çocuklar kendilerine yüklenen yeni sorumluluklar karşısında, babalarının artan otoritesine itaat etmekten başka seçenek bulamazlar; zira Parker her ne pahasına olursa olsun atalarından gelen bir geleneği de sürdürmeye kararlıdır. Ta ki kasabada kopan büyük bir fırtına Parker'ın sakladığı korkunç sırrın ipuçlarını açığa çıkartıncaya dek...2010 tarihli Jorge Michel Grau imzalı Meksika yapımı Kan Kokusu filminin yeniden çevrimi olan yapımın yönetmeliğini bu sefer Stake Land ve Mulberry Street filmleriyle tanıdığımız Jim Mickle üstleniyor.

Meleklerin Mucizesi

Geçmişin gölgelerinden kurtulamayan ve kendini bir türlü affedemeyen Hakan'ın sıkıntılarla örülü hayatı, bir meleğin hayatına girmesi sonrasında mucizelerle tanıklık etmeye ve hızla değişmeye başlar. Nur Türkşen'in yapımcılığını üstlenip senaryosunu Alev Toprakoğlu Uzma ile birlikte yazdığı, en son Peri Masalı filmiyle kamera arkasına geçen Biray Dalkıran'ın yönetmenliğini yaptığı film romantik komedi türünde. Başrollerini Hakan Türkşen ile Gaye Gürsel'in paylaştığı filmin oyuncu kadrosunda Ayşen Gruda, Altan Erkekli ve Cem Kılıç gibi isimler yer alıyor.

Çocuk Büyütme Rehberi

Valentin, bir gün kapısında sahipsiz bir bebek bulur. Bebeğin annesinin izinden Meksika’dan Los Angeles yollarına düşen Valentin, kendisine ve yeni kızı Maggie’ye yeni bir yuva bulur. İdeallerdeki gibi bir baba olmasa da Valentin, Maggie’ye 6 yıl boyunca bakar ve onu büyütür. Bu sırada kendisi de geçimlerini sağlamak için Hollywood'da dublörlük yapmaktadır. Baba-kız keyifli sorunsuz bir şekilde yaşayoğ birbirlerini büyütürken, birden Maggie’nin annesi beklenmedik biçimde ortaya çıkar!Yönetmenliğini Eugenio Derbez’in üstlendiği filmin senaryosu Guillermo Ríos ve Leticia López Margalli ikilisine ait. Filmin oyuncu kadrosunda ise Eugenio Derbez, Karla Souza ve Jessica Lindsey yer alıyor.

Bırakmak İstiyorum

''Bırakmak İstiyorum'' filminin sigara içen izleyiciler için bir müjdesi var! Zira film, şimdiye kadar sigaranın sağlığa ne denli zararlı olduğunu alışılagelmiş metin ve yöntemler üzerinden izleyiciye sunan yapımların aksine sigara içenleri sigara bağımlılığıyla yüzleştiriyor ve sigaranın aslında yaşanan sıkıntıların çözümünden ziyade bu sıkıntıların nedeni olabileceği noktasının üzerini çiziyor.

Terapist ve eğitmen Emre Üstünuçar’ın mesleki deneyimleri eşliğinde sigara bağımlılığına ayna tutan filmin yönetmeni Yücel Yolcu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nelson Mandela Ezgi Yüksel Mustafa Ali Uzun Yol Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title