Haberler

    Mancini Hatasını Düzeltince...

    Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında sahasında Chelsea ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, tur ümitlerini Londra'da oynanılacak rövanş maçına taşıdı.

    Hasan ÖZKAN

    Son 16 turunda oynanılan ilk maçlarda grup ikincileri (ev sahipleri) arasından sadece 2 takım tur ümidini korumayı başardı. Bunlardan biri Manchester United'ı 2-0 yenen Olympiakos, diğeri de Chelsea'ye karşı kötü başlayıp iyi bitiren Galatasaray. Elbette eşleşmelerin ve Premier Lig takımlarının Avrupa'daki form düşüklüğünün bunda büyük payı var. Ancak yapılan iş de küçümsenmeyecek düzeyde.

    Galatasaray'ın 11'i açıklandığında 4 savunma (iki hücumcu bek), 2 merkez orta saha ve 4 hücum oyuncusu kafalarda soru işareti yarattı. Yenilen erken gol olmasa ve Galatasaray tempo yapabilse belki işe yarardı. Ancak kanatları çok iyi kullanan Chelsea'ye karşı bu düzen kaptırılan toplar için telafi şansı bırakmadı. Nitekim Eboue'nin pas hatasında Chelsea hemen cezayı kesti.

    Yenilen golde büyük hata Eboue'de olsa da merkezden fazla açılan Chedjou, kalesinden erken çıkan Muslera, geriye geç dönen Telles ve stoper refleksleri zayıf olduğu için ne yapacağına karar veremeyen Hakan Balta, hatalar zincirini tamamladı.

    YEKTA RÜZGARI TERSİNE ÇEVİRDİ

    Geriye düştükten sonra Mancini de orta alanda perişan olan Melo ve Selçuk ikilisine çok fazla seyirci kalamadı ve Yekta'yı oyuna alarak rüzgarı tersine çevirdi. Bu değişiklikten sonra ilk yarım saatte mahkum oynayan Galatasaray, son 60 dakikada oyunu tek taraflı hale getirdi. Mancini, Yekta ile başlayıp Burak'ı yedekte güçlü silah olarak düşünseydi belki bu havayı ilk dakikadan da yakalayabilirdi. Sonuçta kendi hatasında ısrar etmeden kısa sürede düzeltti ve doğru hamleyi yaptı.

    İlk yarının sonlarına doğru baskıyı arttıran Galatasaray'da Terry'nin Donk'u hatırlatan hareketi sırasında atılan gol sayılmadı ama maçta ilk defa Chelsea'nin gol yiyebileceği algısını oluşturdu. İkinci yarıda da bu hava devam edince pozisyonlar gelmeye başladı. Sneijder'in iki nefis kornerinden ilkinde Selçuk direğe takıldı, ikincisinde Chedjou topu ağlara gönderdi.

    CHELSEA HALA FAVORİ

    Mancini 1-1'i yeterli görüp frene basmak yerine, tribünlerin hipnotize ettiği rakibi bulmuşken gaza basmaktan çekinmedi. Son dakikaya kadar ikinci gol için zorladı. Telles'in nefis şutlarından birisi Cech'i geçseydi Galatasaray Londra'ya favori olarak gidebilirdi.

    Chelsea hala eşleşmenin favorisi ancak şansları ilk maçtan öncesine göre daha az. Senaryo geçtiğimiz yıl Schalke maçıyla benzer. Galatasaray Londra'da mutlaka en az bir gol bulmadı. Orada geriye düşülse dahi kaybedilecek bir şey yok. Chelsea adına kontrolü zor, gollü bir maç ve alınacak beraberlik Galatasaray'ı üst tura taşıyacaktır. Rövanşta ev sahibi olacak Drogba'nın da ilk maçtan çok daha fazlasını vermesi gerekiyor.

    Kaynak: Goal.Com / Spor

    Roberto Mancini Galatasaray Chelsea Londra Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title