Haberler

Manavgatlılar Kadir Gecesini Külliye Camisindegeçirdi

Antalya'nın Manavgat İlçesinde vatandaşlar Kadir Gecesi dolayısıyla başta Külliye Camii olmak üzere kentteki camilerde ibadetlerini gerçekleştirdi.

Antalya'nın Manavgat İlçesinde vatandaşlar Kadir Gecesi dolayısıyla başta Külliye Camii olmak üzere kentteki camilerde ibadetlerini gerçekleştirdi.

Orucunu açan vatandaşlar, camilere gelip teravih namazı ve tespih namazı kıldı. Manavgat Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, hutbesinde Kadir Gecesi'nin öneminden bahsetti. Külliye Camii, gelen binlerce kişiyi alamazken, vatandaşlar cami bahçesinde yere halı, kilim ve karton sererek namaz kılıp dualar ettiler.

Öte yandan Türk Kızılayı Batı Akdeniz Kan Toplama Merkezi tarafından Külliye Camii'nde çadır açıldı. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği kan bağışı çadırında Türk Kızılay'ına 71 ünite kan toplandı. Kızılay Manavgat Şube Başkanı Ömer Şahin, vatandaşların kan bağışına gösterdiği ilgiden memnun olduklarını ifade ederek "Aslında burada 100 üniteyi geçebilirdik. Ancak kan vermek isteyen bir çok vatandaşımızı camiye ibadet için geldiğinden dolayı, yanlarında kimlik belgelerini getirmemişler. Onlardan kan alımı yapamadık. Ama yine de Manavgat farkını ortaya koydu, vatandaşlarımızı özellikle kan bağışı konusunda ne kadar duyarlı olduklarını gösterdi" şeklinde konuştu. Türk Kızılayı Batı Akdeniz Kan Toplama Merkezi doktorlarından Afet Alizade Açıl'da Manavgat'ın kan bağışı konusunda her zaman duyarlı olduğunu belirterek, vatandaşlara teşekkür etti.

VATANDAŞLARA DONDURMA DAĞITILDI

Daha sonra Kadir Gecesi nedeniyle Evrenseki Belediyesi tarafından Külliye Camii, Çağlayan Camii ve Evrenseki'de vatandaşlara dondurma dağıtıldı. Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, bu yıl Ramazan'ın çok sıcak geçtiğini ifade ederek, "Vatandaşlarımızın hararetini bastırmak amacıyla Evrenseki Belediyesi olarak biri Evrenseki'de olmak üzere 3 camide dondurma dağıttık. Vatandaşlarımızın Kadir Gecesi'nde ibadetlerini huzur ve huşu içerisinde geçirmelerine yardımcı olmak istedik" dedi. Başkan Recep Barut, Kadir Gecesi nedeniyle toplam 4 bin 500 dondurma dağıtıldığını belirtti.

Manavgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası'da (MESO) da Külliye Camii'nde Arıkan Pastanesi işbirliğiyle tulumba tatlısı dağıttı. MESO Başkanı Atila Yıldız, oda olarak Külliye Camii'nde tatlı ikramında bulunmayı gelenek haline getirdiklerini ifade etti. Yıldız "Kadir Gecesi dolayısıyla camiye gelen vatandaşlarımızın ibadetlerini ağız tadıyla yapabilmeleri için tulumba tatlısı dağıtıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın tuttukları oruçlar ve ettiği ibadetlerin kabul olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

Camide ayrıca Semerkand Vakfı Manavgat Temsilciliği tarafından vatandaşlara kandil simidi de dağıtıldı. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title