Haberler

Manavgatlı Stk'lardan Alanya Haritası Tepkisi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Alanya’da bazı yerel gazetelerinde ve sosyal medyada Alanya’nın il olmuş gibi gösterilip Manavgat’ın da içerisinde yer aldığı harita ve tabelalara tepki gösterdi.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Alanya'da bazı yerel gazetelerinde ve sosyal medyada Alanya'nın il olmuş gibi gösterilip Manavgat'ın da içerisinde yer aldığı harita ve tabelalara tepki gösterdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, CHP, MHP, BBP, DP, DSP ve SP İlçe Başkanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin hazır bulunduğu basın toplantısında Basın açıklamasını kamuoyu ile paylaşan MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, "Biz aşağıda imzaları bulunan Manavgat sevdalısı siyasi parti temsilcileri, sivil örgütleri temsilcileri, Oda ve Dernek Başkanları olarak birlik ve beraberlik içerisinde kentimizin geleceği adına bu kamuoyu açıklamasını yapıyoruz. Son günlerde kamuoyunda Alanya'nın il olmasına yönelik oluşturulan "Sanal gündem ve Algı operasyonu" niteliğindeki açıklamaları hayret ve üzüntüyle izlemekteyiz. Sosyal Medyada ve Alanya'nın yerel gazetelerinde gündeme gelen yayınlarda " Alanya'yı il olmuş" gibi gösteren haritalar, tabelalar yer almaktadır. Bu çirkin ve yakışıksız harita ve tabelalarda, Antalya ikiye bölünmüş, Manavgat dahil olmak üzere pek çok ilçe Alanya'ya bağlanmış gibi gösterilmektedir. Kim veya kimler tarafından yapıldığı belli olmayan bu sahte tanıtımları ve toplumu ayrıştırıp bölen yayınları yapanları şiddetle kınıyoruz." dedi.

Manavgat halkı olarak her ne şekilde olursa olsun bu konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarından kimsenin şüphesinin olmaması gerektiğini söyleyen Boztaş, böyle yakışıksız ve zamansız çıkışlar olduğu müddetçe mutlaka ki Manavgat'ın siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve sivil örgüt temsilcilerinin bir aile bütünlüğü içerisinde buna gereken cevabı vereceğini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Manavgat belediye Başkanı Şükrü Sözen, Alanya'nın il olmasına karşı olmalarının söz konusu olmadığını belirterek "İl olmayı istemek herkesin en doğal hakkı. Alanya gibi Manavgat olarak bizler de il olmayı arzu etmekteyiz. Bizim tepkimiz Alanya'da basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yeralan Alanya haritasınadır. Bu haritada Manavgat'ında yer aldığı gözlenmektedir. Kimsenin Manavgat halkının görüşünü almadan böyle bir işe kalkışmasına müsaade etmeyiz. Manavgat olarak bizim tepkimiz Manavgat'ın Alanya'nın ilçesi olarak gösterilmesinedir. Bu konuda tepkimizi her platformda göstermeye devam edeceğiz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Boztaş Şükrü Sözen Manavgat Alanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title