Haberler

Manavgat'tan Geçen Tarihi Kervan Yolu Ortaya Çıkarılacak

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat'tan geçtiği tarihi yolu ortaya çıkarmak ve turizme kazandırmak amacıyla hazırlanacak rapor için protokol imzalandı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu arasında, Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat'tan geçtiği tarihi yolu ortaya çıkarmak ve turizme kazandırmak amacıyla hazırlanacak rapor için protokol imzalandı.

Protokol, MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş ile Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu Başkanı Ali Çetin arasından gerçekleşti.

MATSO'da gerçekleşen imza töreninde konuşan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, amaçlarının Anadolu Selçuklu Hükümdarı Alaaddin Keykubat'ın Manavgat sınırındaki Alara Çayı'ndan başlayan ve Beyşehir Gölü kenarındaki Kubad-Abad Sarayında tamamlanan kervan yolunu alternatif turizme kazandırmak olduğunu söyledi.

Boztaş, bununla ilgili hazırlanacak rapordan sonra ilçe sınırları içinden geçen kervan yolu ile yol üzerinde bulunan tarihi kentler, tarihi kalıntılar ortaya çıkartılarak turizme kazandırılacağını kaydetti.

Konuyla ilgili Manavgat Kaymakamlığında ön toplantı yapıldığını da belirten Boztaş, "Konu ile ilgili Sayın Kaymakamımız Nazmi Günlü başkanlığında, Manavgat Kaymakamlığı, Manavgat Belediyesi ve ilgili kurumlarla ön toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda konunun tarih ve turizme önemli bir kazanım oluşturacağını üzerinde duruldu. Kaymakamımız Günlü ve ilgili kurumlara verdiği destekler için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Göç Yolu Yolcuları Dağcılık Platformu Kurucu ve Başkanı Ali Çetin de tarihi kervan yolunun ortaya çıkarılmasının önemine değindi ve bir Manavgatlı olarak gönüllülük esasına dayalı projede görev almaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

Tarihi yoldaki ana kervan yolu ve bu yollara bağlı yayla kervan yollarını bulup ortaya çıkararak, bu konuda fizibilite raporu hazırlanacağını anlatan Çetin, bu tarihi yolun alternatif turizme ve yürüyüş turizmine kazandırılacağını ifade etti.

Çetin, "Bilindiği gibi Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat kışları Alanya'da yaşayıp, yazları ise Beyşehir Gölü kenarındaki Kubad-Abad Sarayı ve Konya'daki sarayına gidiyordu. Yaz aylarını geçirdiği Kubad-abad Sarayına gitmek için açtırdığı bu tarihi kervan yolu kullanıyordu." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Alaaddin Keykubat Ali Çetin Selçuklu Manavgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title