Haberler

Manavgat'ta Selin Ardından Yetki ve Fotoğraf Tartışması

Antalya'nın Manavgat ilçesinde geçtiğimiz hafta yaşanan sel felaketi esnasında Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in Kaymakam Emir Osman Bulgurlu başkanlığında oluşturulan İlk Yardım ve Kurtarma Kurulu toplantısına belediyenin davet edilmediği iddiasının ardından ortaya çıkan ve diğer komisyon üyeleriyle birlikte Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek'in de aralarında bulunduğu fotoğraf tartışmalara sebep oldu.

Fotoğrafta bulunan kurul üyelerinden Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçe Koordinatörü Ömer Şahin, Kaymakamlık tarafından oluşturulan Afet Kurulu'na Kızılay Şube Başkanı olarak davet edildiğini, kriz masası üyelerinin bir çoğunun ise toplantıda olduğunu söyledi. Ömer Şahin, "Kaymakamlık tarafından arandım ve gittim. Oraya gittiğimde Garnizon Komutanı Jandarma Albay Enver Sungur, İlçe Sağlık Müdürü Aşur Eker, Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Tevfik Yoldan, Orman Müdürü İsmail Hacıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ufuk Aruk,İlçe Emniyet Müdürü Ercan İlhan, Mal Müdürü Leyla Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek vardı" şeklinde konuştu.

Toplantı salonundan bir fotoğrafı da paylaşan Ömer Şahin, "Biz toplantı halindeyken Büyükşehir Genel Sekreteri Birol Ekici ve ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay Kaymakamlığa geldi. Daha sonra biz genel sekreter ve genel müdürümüz, diğer kurul üyeleri Kaymakam bey başkanlığında birlikte alana çıktık, incelemelerde bulunduk" dedi.

ŞÜKRÜ SÖZEN, "BAŞKAN YARDIMCISINI EMRİVAKİ İLE TOPLANTIYA GÖNDERDİM"

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şimşek'i aranmamış olmalarına rağmen emrivaki ile gönderdiğini söyledi. Afetin yaşandığı gecenin sabahında erkenden şantiyeye indiklerini ve 300 kişilik ekibiyle araziye çıktığını ifade eden Başkan Sözen, "Ben ve başkan yardımcılarımla birlikte alandaydık. Sabah bir toplantı yapılmış ama ben aranmadım. Bunun üzerine kendim kaymakamlığa gittim, öğleden sonra saat 14 00'te yapılan toplantıya aranmamış olmamıza rağmen emrivaki yaparak başkan yardımcımı gönderdim. Toplantının ardından iki gün sonra bana imza için bir tutanak geldi. Saat 14: 00'te kaymakamlıkta olağanüstü toplanıldı. Durum değerlendirilmesi yapıldı.Şu kararlar alındı deniyor. Yukarıda kaymakamlıkta şu isimler toplandı ve şu kararlar alını deniyor ve altına geçiyor ama toplantıya dahil olarak benim ve Hasan Şimşek'in adı geçmiyordu. Ben toplantıya katılmadım. Çağrılmamış olmama rağmen emrivaki olarak başkan vekilimi gönderdim. Olmadığım toplantıya benim adıma imzam açılmış. Ben de o tutanağı imzalamadım" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Osman Bulgurlu Hasan Şimşek Şükrü Sözen Manavgat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title