Haberler

Manavgat'ta Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Antalya İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser, Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında Manavgatta konferans verdi.

Antalya İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser, Kutlu Doğum Haftası etkinleri kapsamında Manavgatta konferans verdi.

Manavgat'ın Biniciler Caminde Kutlu Doğum Haftası etkinleri düzenlendi. Biniciler cami imam Hatibi Aytekin Ekinci'nin açılış konuşması ile başlayan

Kutlu Doğum haftası programında Diyanet işleri başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftü Yardımcısı İbrahim Keser konferans verdi. Konferansına islam coğrafyasında yaşanan sıkıntıları hatırlatarak başlayan Keser, "İslam coğrafyasına bakıyorsunuz hep kan, hep gözyaşı, hep savaş. İslam dini barış dini, barışı ön planda tutan bir din. İslam coğrafyasında yapılan yanlışlar İslam dinine mal edilemez" dedi.

Dünyada İslami fobi diye bir şey oluşturulmaya çalışıldığını ifade eden Antalya Müftü Yardımcısı İbrahim Keser, "Biz bunun önüne geçmek için, dünyada ki yanlış algılamaların önüne geçmek için bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız 'Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' temasının altında 'Kutlu Doğum Haftası' etkinlikleri düzenliyoruz. Antalya, Manavgat ölçeğinde yabancılar var. Yahudi'ler, belki Hıristiyan'lardan mal mülk edinenler var. Bizi ziyarete gelen turistler var. Biz bunlarla da birlikte yaşamak zorundayız."

Konferansın ardından programa katılan vatandaşlarla birlikte "Kutlu Doğum Pastası" kesilerek katılımcılara irmik helvası ve meyve suyu ile beraber ikram edildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Keser Manavgat Antalya Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title