Haberler

Manavgat'ta Bal Ormanı

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ülkemizin her yerinde bal ormanları tesis ediyoruz.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ülkemizin her yerinde bal ormanları tesis ediyoruz. Bu çerçevede 2015 yılında kurulan Manavgat Çavuşköy Bal Ormanı'nda gerekli düzenlemeleri yaparak, bal ormanını yeni çehresine kavuşturduk" dedi.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından Manavgat Çavuşköy Mahallesi'nde 2015 yılı sonunda kurulan Çavuşköy Bal Ormanı Projesi kapsamında 51,8 hektarlık alanda çalışma yapılarak, saha arıcıların hizmetine sunuldu. 2 bin adet kovan kapasitesine sahip alanda yapılan çalışmalarla sonbahardan başlayarak yaz mevsimine kadar olan dönemde arıların konaklama ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

Proje kapsamında Çavuşköy Bal Ormanı'nda bulunan sandal, beyaz ve kırmızı çiçekli laden, papatya, keçiboğan, zeytin, sütleğen, şalba, adaçayı ve püren gibi mevcut bitki türlerine ilaveten sahaya bin adet keçiboynuzu dikildi ve 25 kilogram kekik tohumu atılarak çiçekli türler takviye edildi. Fidanların etrafı dikenli telle ihata edilerek koruma altına alındı. Arıların konaklama alanları için makineli çalışma yapılarak geniş düz alanlar tesis edildi. Mevcut çiçekli türlerin gelişimi açısından sahada mevcut ağaçlarda budama çalışması yapıldı.

Ayrıca, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün sulama kanalının bulunduğu alana arıların su ihtiyacını daha fazla karşılayabilmesi maksadıyla 3 adet havuz inşa edildi.

"ARICILIĞIN GELİŞTİRİLMESİ EKOLOJİK VE SOSYAL AÇIDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR"

Ülkede arıcılığın geliştirilmesinin ekolojik ve sosyal açıdan aynı zamanda ormanların geleceğinin güvence altına alınmasında büyük önem taşıdığını vurgulayan Bakan Veysel Eroğlu, "Ayrıca, arıcılıkla orman köylümüzün gelir düzeyinin artırılmasını sağlayarak göçün ve ormanlık alanlardaki olumsuz baskıların azaltılması, ormanlık alanların rehabilite edilmesi, bitki örtüsünün artmasıyla toprakların erozyona karşı korunması, arıların yapacağı tozlaşma sayesinde biyolojik çeşitliliğin korunması ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman Genel Müdürlüğü Veysel Eroğlu Çavuşköy Manavgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title