Haberler

Manavgat Belenobası Sulama Projesinde Sona Geliniyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Manavgat Belenobası Pompaj Sulama Projesinde yüzde 75’inin tamamlandığını söyledi.

Devlet Su İşleri (DSİ) 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Manavgat Belenobası Pompaj Sulama Projesinde yüzde 75'inin tamamlandığını söyledi.

Manavgat Belenobasında 5 bin 560 dekar tarım alanını pompajla sulayacak olan Belenobası Pompaj Sulama Projesinin yüzde 75'i tamamlandı. Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Belenobası Pompaj Sulaması İnşaat çalışmalasının devam ettiğini söyledi. Manavgat Belenobası Pompaj Sulaması inşaatının 27 bin 750 metre uzunluğundaki PE boru imalatlarının tamamı ile bin 800 metre uzunluğunda çelik boru imalatının tamamlandığını hatırlatan Özgür, "Mekanik aksamlar ve sanat yapıları montaj imalatları devam ediyor. Diğer taraftan Pano binası, Enerji nakil hattı ve trafo imalatları, 1. yükleme havuzu tamamlanmış olan inşaatımızda Pompa istasyonu temeli atılmış olup, 2. Yükleme havuzunun da beton imalatları tamamlanmak üzere. İnşaatın perde imalatları yapımına devam ediliyor. Hedefimiz çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlamak" dedi.

MANAVGAT BELENOBASI POMPAJ SULAMASI

Proje sahası, Batı Akdeniz havzasında olup, Antalya'nın kuzey doğusundadır. Söz konusu saha Antalya'ya 110 kilometre, Manavgat'a ise 20 kilometre mesafededir. Manavgat İlçesinin Kuzey batısını ve Manavgat Çayının sol sahilini kapsayan, proje alanı içinde Değirmenli, Belenobası ve Saraçlı köyleri bulunmaktadır. Sulama sahasının kotu 35 ile 100 metre arasındadır. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Belenobası Manavgat Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title