Haberler

Manavgat - Belediye Başkanı Halka Cibinlik Dağıttı

Belediye başkanı halka cibinlik dağıttı

Antalya'nın Manavgat İlçe Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Sözen, Büyükşehir Belediyesi yetkisindeki sivrisinekle mücadelede gerekli çalışmanın yapılmamasına tepki amacıyla, halka ücretsiz cibinlik dağıttı.

Manavgat Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda halka cibinlik dağıtım töreni düzenlendi. Burada konuşan Başkan Şükrü Sözen, Büyükşehir Yasası'nı eleştirdi. İlçe belediyelerinin birçok yetkisinin büyükşehir belediyelerine devredildiğini hatırlatan Başkan Sözen, bunlardan birinin de sivrisinekle mücadele olduğunu belirtti. Manavgat'ta sivrisinekle mücadelenin yetersiz kaldığını ve sivrisinek sıkıntısının had safhaya ulaştığını kaydeden Başkan Sözen, bugüne kadar yaşanmayan bir sivrisinek sıkıntısı çektiklerini ve halkın bu konuda şikayetçi olduğunu söyledi.

'VATANDAŞ BİZİ SORUMLU TUTUYOR'

Belediye olarak sivrisinekle mücadelede yetişmiş ve bölgeyi bilen elemanlarıyla gerekli makine ve teçhizatlarının bulunduğunu, büyükşehir yetkililerine ilettiklerini aktaran Başkan Sözen, "Sadece protokolle bunu yasal zemine oturtup bunu yapabileceğimizi, bu göreve talip olduğumuzu söyledik. Büyükşehir yetkilileri bu görevi bize vermedi. Bugün ben de dahil sivrisinek konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşımız da haklı olarak bizi sorumlu tutuyor. Biz de bu görev ve yetkinin sorumluluğumuzda olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Yasal boyutunu anlatıyoruz. Bununla ilgili bir mücadeleye girsek suçlu duruma düşeceğimizi ifade ediyoruz" dedi.

'KENDİ BÜTÇEMDEN ALDIM'

Vatandaşın sivrisinek sıkıntısına karşı cibinlik dağıtma kararı aldıklarını vurgulayan Başkan Sözen, şöyle dedi:

"Manavgat Belediyesi olarak yasal ölçekte ne yapabiliriz diye düşündük. Vatandaşlarımızın da talebi üzerine cibinlik alıp dağıtmaya karar verdik. Ancak yasal olarak böyle bir alım yapamayacağımız için tamamen kendi bütçemden ilk etap 1000 adet aldım. Bugün de burada vatandaşımıza dağıtacağız. Talepler doğrultusunda alımlara devam edip dağıtmaya da devam edeceğiz."

Başkan Sözen konuşmasının ardından vatandaşa cibinlik dağıttı. Vatandaşın yoğun ilgi gösterdiği dağıtımda cibinliklerin tamamı yarım saatte tükendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Sözen Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title