Haberler

Manavgat Asmek Hizmete Açıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK’leri ilçelerde açmaya devam ediyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASMEK'leri ilçelerde açmaya devam ediyor. Akseki, Elmalı ve Alanya'nın ardından Antalya Sanat ve Meslek Edindirme Kurs Merkezi (ASMEK) Manavgat Şubesi, eski Sarılar Belediye binasındaki yerinde törenle hizmete açıldı.

Manavgatlıların yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Manavgatlıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya'ya gelişi ve yapılan açılışlar hakkında bilgilendirdi. Türel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Antalya'da 240 milyon liralık 27 tesisi toplu olarak hizmete açtığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Manavgatlılara selamını ileten Başkan Türel şöyle konuştu:

"Artık görüyorsunuz tek tek açılış yapacak vakit yok. Hizmetlerimizi toplu olarak hizmete sokuyoruz. Gazipaşa'daki hastaneden, Antalya'daki kavşaklara kadar. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı alt yapı tesisleri ve parklar dahil birçok tesisi Cumhurbaşkanımız hizmete açtı. Bütün bunlar sizler için. Memleketimize milletimize hizmet için. Manavgat'ımızın hizmetkarıyız. Antalya'nın amelesiyiz. Bu hizmetler çalışmadan olmuyor. Çalışmadan olsaydı bizden önceki 5 yıllık dönemde Antalya'ya bir tane çivi çakarlardı. Ben 2004-2009 yılları arasında 11 kavşağı hizmete soktum. Bizden sonra bir tane bile yapamadılar. 11 kavşak Türkiye'de ilktir. Engelli asansörlü yürüyen merdivenli yaya üst geçitleri yaptık. Bizden sonra Kepezaltı'nda bir tane yaya üstgeçidi yaptılar. Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nu getirip davul zurnalı açılış yaptılar. İşte aradaki fark budur."

KARINCA GİBİ ÇALIŞIYORUZ

Milletvekilliği döneminde Antalya'nın hizmetleri için masa masa evrak dolaştırdığını, Antalya söz konusu olduğunda evrak memurluğu yapmaktan şeref duyduğunu anlatan Başkan Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bizden önceki dönemde birileri yan gelip yatarak, belediyecilik yapacağını zannetti. Gazeteciler sordu, Ankara'ya kaç defa Antalya'nın hizmeti için gittiniz diye. 'Ben niye gideyim ki onlar benim ayağıma gelsin' diye yanıtladı. Ben Antalya'yı temsil ediyorum dedi. Kimse kusura bakmasın eğer Antalya'ya bir çivi çakılacaksa kapıdan girer, bacadan çıkar o işi yapacakların kapısında yatarım. İşte bizim aramızdaki fark bu. Hayatımız boyunca karınca gibi çalıştık. Ağustos böceği gibi Ağustos'ta çalıp oynayıp kışın karnımız aç gezmedik. Cumhurbaşkanımız da söyledi, boş vaatlerle Antalya'nın başına gelenleri çok güzel hatırlattı. Bedava elektrik dediler, gören oldu mu? 100 bin kişiye iş dediler. Elleriyle kafasını karıştırdı. 'Bir sıfırı fazladan atmışlar' dedi. 5 sene o sıfırı koyanı aradı. Bırak 100 bin kişiye iş 10 bin kişiye bile iş olmadı. Antalya istihdam konusunda çok geriledi. 'Süt dağıtacağız' dedi. Antalya sütten kesildi. Vaat politikasıyla halkı kandıracaklarını sanıyorlar. Biz Antalya olarak bu filmi gördük. Ama 5 sene kaybettik. Bu hizmetler kolay olmuyor. Bu yüzden Antalya 2014 Mart'ında pardon dedi ve yeniden Menderes Türel'i göreve getirerek bu hizmetlerin yolunu açtı."

KAVŞAKLAR EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Antalya'da yapılan kavşakların Manavgat'a ulaşımı kolaylaştırdığını belirten Başkan Türel, "Birçok hizmet 1 yılda ortaya çıkmaya başladı. Sanayi Kavşağı ve Kepez Belediyesi önü hizmete girmişti. Toptancı Hal Kavşağı, Altınova Kavşağı ve Aksu Kavşağı'nı da hizmete açtık. Artık Manavgat'a gelirken saatlerce kırmızı ışıkta vakit kaybetmeyeceksiniz. Zaman ve yakıt israfı ekonomiye en büyük zarar. İlk 5 kavşağı 2005'te açtığımda Antalya ekonomisine katkısı, milletin cebinde kalan para, 13.4 trilyon TL idi. Bunu ekonomi uzmanları hesap etti. Şimdi o üç kavşakta cebinizde kalan paranın miktarını bir düşünün" dedi.

HIZLI TRENLE KONYA 45 DAKİKA OLACAK

Başkan Türel, Manavgat'tan Konya'ya eskiden 4 saate gidilebildiğini hatırlatarak, "Şimdi Taşağıl üzerinden Konya 95 kilometre kısalıyor. 1 saat 15 dakikada sonra Konya'dayız. Bu hizmetleri kim yapar, biz yaparız, çünkü onlar konuşur. Manavgat'a hızlı tren geliyor. Manavgat'ta oturup çocuğu Konya'da üniversite okuyan vardır. Eskiden ne yapardınız Konya'da ev kiralardınız bir sürü masrafa girerdiniz. Millet cebinde parası kalarak zenginleşir. Şimdi hızlı trene bindiler mi 45 dakikada Konya'ya gidecek. Sabah gidecek akşam evine döndüğünde annesinin sıcak çorbasını içecek. Ayrıca Antalya'dan yola çıktığınızda otobandan sıfır ışıkla Alanya- Manavgat'a ulaşabileceksiniz. Antalya-Alanya otobanı iki üç sene içinde hizmete girecek. Bu hizmetler için varız" ifadelerini kullandı.

MANAVGAT ARITMASI BİTTİ

Büyükşehir Yasası'nı anlatmak için 1 yıl önce Manavgat'a geldiğini ve ilçenin kötü koktuğunu hatırlatan Başkan Türel, "Çünkü arıtma tesisi doğru düzgün çalışmıyordu. Kapasitesi dolmuştu. Koku tüm ilçeyi kaplıyordu. Göreve geldik ve derhal bu işe el attık. 30 trilyon liralık yatırımla Ocak ayı sonunda arıtma tesisimizin temelini attık. Eskiden seneler süren bu yatırımı bitirdik. Yakında açılışını yapacağız. Manavgatımıza hayırlı olsun. Sizi pis kokudan kurtarıyoruz. İki yıl içerisinde Büyükşehir Belediyesi'nin Manavgat'a yaptığı ve yapacağı alt yapı yatırımı 146 milyon lirayı bulacak. Manavgat Türk Beleni Projemiz, Migros Kavşağı'ndan başlıyor, Manavgat çıkışına kadar devam edecek. 2016 yılında bitecek 4 katlı köprülü kavşağımız geliyor. Bu da Manavgat'a hayırlı olsun" diye konuştu.

ANNELER KURSTA, ÇOCUKLARI KREŞTE

Başkan Türel, ASMEK'in daha önce kendi döneminde başladığını belirterek, şunları ifade etti:

"Milletin koluna altın bilezik takmak için iki tane kültür çadırının içinde başlayan ASMEK'in şimdi 15 şubesi oldu. Bu projenin mimarı sevgili eşim Ebru Hanıma da teşekkür ediyorum. Antalya merkez ilçeler hariç, Elmalı, Akseki, Alanya'da şubeler açtık. Bugün de Manavgat şubesini açıyoruz. Büyükşehir Yasası olmasaydı Manavgat'ta ASMEK kursu açamayacaktık. Çocuklu annelerimizi de düşündük onlar kurs alıp meslek sahibi olurken, kreş bölümünde de çocuklarını eğiteceğiz. İşte vatandaşa hizmet etmek bu. Vatandaşımıza iş bulmada da yardımcı oluyoruz. Yaptığımız iş şu; balık yemeyi değil balık tutmayı öğretiyoruz. Balığı tuttuktan sonra afiyetle yiyecekler."

SU SORUNU TARİH OLUYOR

Vatandaşın ayağına hizmet için ilçelerde koordinatörlükler kurduklarını anlatan Türel, "Hizmet birimleri oluşturduk. Birileri bundan rahatsız oldu. Artık benim ulaşım esnafı kardeşim belge almak için buradan Antalya'ya gitmek zorunda kalmıyor. Buradaki koordinatörlüklere geliyor, derhal gününde alıyor. Su tahsilatı abonelik işlemi için Sarılar ASAT hizmet binasını kurduk. Su faturası için Manavgat'a gitmek zorunda kalmıyor. Önceden derlerdi. Su akar Türk bakar derlerdi. Yanımızda Manavgat suyu, Manavgat Şelalesi'nden akar gider, benim Kızılotum'da turizmci esnaf kardeşim de suyum yok diye feryat figan ağlardı. Şimdi Manavgat Su Temini Projesi için DSİ ile protokolümüzü imzaladık. Manavgat su temini için projesi ile su problemi tarih oluyor. Şimdi ne diyoruz su akar Manavgatlı yapar. Çünkü onlar konuşuruz biz yaparız" diye konuştu.

Başkan Türel, konuşmasının ardından ASMEK'in kurucusu, eşi Ebru Türel'i yanına çağırarak teşekkür çiçeği takdim etti. Daha sonra katılımcılarla birlikte ASMEK binasının kurdelesini kesen Başkan Türel ve beraberindekiler sınıfları gezerek, kreşi ziyaret etti. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Menderes Türel Manavgat Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title