Haberler

Manavgat Anadolu Gençlik'te Yaz Kursu Sona Erdi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliğince düzenlenen Yaz Etkinlikleri (Yazet) programı düzenlenen kurs sonu etkinliği ile sona erdi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliğince düzenlenen Yaz Etkinlikleri (Yazet) programı düzenlenen kurs sonu etkinliği ile sona erdi.

AGD Manavgat Temsilciliğince düzenlenen Yazet programı Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen kurs sonu etkinliği ile sona erdi.

Etkinliğe, AGD Antalya Şube Başkan Yardımcıları Hakan Ülgen, Sefa Koçak, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Maslak, Manavgat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nadir Aslan, 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Kamil Şahin, emekli müftü Mehmet Ali Öz'ünde aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Program, Kuran-ı Kerim tilaveti, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, bu yıl düzenledikleri 6 haftalık yaz etkinlikleri programına yaklaşık 200 çocuğun katıldığını ifade etti. Gayretli, "Her yıl düzenlediğimiz yaz kursumuza bu yılda ilgi büyük oldu. Altı hafta süren programda çocuklar hem tatil hem de dini bilgiler öğrendi. Yaz etkinlikleri içerisinde Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma, Ezan Okuma, Siyer, Esma-ül Hüsna, İlmihal, Örnek Şahsiyetler, Peygamberler Tarihi, İslam Coğrafyası ve temel dini bilgiler verildi. Öğrencilerimizin yüzde 95'i Kuran-ı Kerim'i geçti ve öğrendi. Bunların yanında çocuklarımız ata binme, Go kart, yüzme, hayvanat bahçesi gezisi, paintboll, lunapark, piknik ve çeşitli spor faaliyetleri yaparak severek öğrendiler ve daha çok ilgi duydular. Bu genç fidanlarımızın aldıkları bu eğitimlerin hayatları boyunca uygulayan bir mümin olmalarını yüce Allah'tan diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yaz kursuna katılan çocuklar tarafından Kur'an tilaveti ve ilahiler okundu ve çeşitli gösteriler sunuldu. Dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, programın sonunda öğrencilere kursa katıldıklarından dolayı madalya ve sertifika verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Antalya Yerel Haberler

title