Haberler

Manavagat Side Yeniden Düzenleniyor

Side yeniden düzenleniyorMANAVGAT Belediyesi, Side Meydanı'nı yeniden düzenlemek için yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü Antik Side Kentsel Tasarım Projesi'ni tamamladı.

Side yeniden düzenleniyor

MANAVGAT Belediyesi, Side Meydanı'nı yeniden düzenlemek için yaklaşık bir yıldır sürdürdüğü Antik Side Kentsel Tasarım Projesi'ni tamamladı.

Manavgat Belediyesi ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Türk turizminin önemli destinasyonlardan Side'de meydan düzenlemesi için sürdürdüğü çalışmaları tamamladı. İlk etabı '4 Meydan 4 Odak' olarak adlandırılan projenin tanıtım toplantısı, Manavgat Belediyesi Side Ek Hizmet Binası Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Belediye Başkan Yardımcıları Sebahat Çevik, Oytun Eylem Doğmuş, Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz, belediye meclis üyeleri Hüseyin Erol ve Salih Delikkulak ile Side'de faaliyet gösteren esnaf ve vatandaşlar katıldı.

TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS KORUNACAK

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, projenin amacının tarihi ve kültürel mirası koruyarak gelecek nesillere aktaracağını söyledi. Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği Side'yi daha da güzelleştirmek istediklerini anlatan Başkan Sözen, amaçlarının bölgede alışveriş canlılığını artırmak olduğunu kaydetti. Başkan Şükrü Sözen, bir yıllık çalışmanın ürünü olan projenin hayata geçmesiyle Side'ye daha da artı değer katacağını söyledi.

Başkan Sözen, ilk etabı önümüzdeki hafta başlamak kaydıyla 150 günde bitecek projede, 25 bin metrekarelik düzenlemenin 18 bin metrekaresinin traverten döşemesi olacağını aktardı. Koruma Kurulu'nun onayladığı kriterlerde hazırlanan projede aydınlatmaların da yapılacağını vurgulayan Başkan Sözen, projenin ilk etabının 5 milyon 270 bin TL'ye mal olacağını açıkladı.

Sözen, esnafı da düşünerek çalışmanın başlaması için sezon sonunu beklediklerini ve projenin etaplara bölündüğünü vurguladı. Başkan Şükrü Sözen konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her yıl milyonlarca turistin ziyaret ettiği, tarihe ev sahipliği yapmış Side'yi ve sizleri son derece önemsiyoruz. Bu süreçte 4 odaklı meydan ve bunları birbirine bağlayan cadde ve sokakların doğal taşlarla kaplanması sürecini hep birlikte yaşayacağız. Tarihi biraz daha ön plana çıkarmak için eski parke yapılanmasını ortadan kaldırıp, doğal taşlarla Side'yi karakteristik bir yapıya dönüştürmek ve bu güne kadar olmayan aydınlatmasını yapmak istiyoruz. Aynı zamanda olası bir yangına müdahale edilebilecek bir hale getirmek bizim için çok önemli. İlk etapta sezon başlayıncaya kadar yetiştirebileceğimiz kısmını ihale kapsamına aldık. Sezona işin sarkmaması anlamında yapılabilecek bölümleri ilk etapta yapacağız."

Manavgat Belediyesi Etüd Proje Müdürü Ezgi Öz de projenin genel aksları 4 meydan ve 4 meydanı birbirine bağlayan Turgut Reis, Liman, Cami-Menekşe Sokağı'nı kapsadığını belirterek her meydana yapılacak çalışmaları anlattı. Daha sonra esnaf ve katılımcılarla projeyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Side esnafı da projenin güzel ve ilgi çekici olduğunu belirterek, zamanlama konusundaki hassasiyetleri için teşekkür etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şükrü Sözen Manavgat Antalya Side Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title