Haberler

Manastır Vadisi, Kapadokya Turizmine Kazandırılıyor

Kapadokya'nın batıya açılan kapısı olan ve Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde yer alan Manastır Vadisi'nde turizmi geliştirme çalışmaları devam ederken, vadinin gelecekte Kapadokya'nın önemli turistik alanlarından birisi haline geleceği belirtildi Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Doğan: "Manastır Vadisi'ni,

MURAT ÖNER TAŞ - Kapadokya'nın batıya açılan kapısı olan ve Aksaray'ın Güzelyurt ilçesinde yer alan Manastır Vadisi'nde turizmi geliştirme çalışmaları devam ederken, vadinin gelecekte Kapadokya'nın önemli turistik alanlarından birisi haline geleceği bildirildi.

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Güzelyurt'un, Kapadokya'nın doğal, tarihi ve kültürel zenginliğine beşiklik eden önemli turizm merkezlerinden olduğunu söyledi.

İlçenin, Kapadokya'nın tüm güzelliklerini bünyesinde topladığını belirten Doğan, "Güzelyurt'ta 7500 yıl önce başlayan ilk yerleşimden günümüze, binlerce yıllık bir tarih ve kültür birikimi oluşmuştur. Kapadokya'ya gelen bir turistin görmek isteyeceği vadi, katedral, kilise, fresko, yeraltı şehri, antik ev, peri bacası ve kaplıca gibi turizm değerlerinin tamamı Güzelyurt'ta bulunuyor" dedi.

Güzelyurt ilçe merkezindeki, Ihlara Vadisi'ne benzer özelliklere sahip Manastır Vadisi'nin, Kapadokya'nın keşfedilmeyi bekleyen önemli değerlerinden olduğunu ifade eden Doğan, şöyle devam etti:

"Ortodoks mezhebinin kurucularından Aziz Gregorius, Güzelyurt ve çevresinde yaşamış, Manastır Vadisi'nde de kilisesi bulunmaktadır. Ortodokslar için büyük öneme sahip kilise, günümüzde cami olarak kullanılmaktadır ve turistlerden yoğun ilgi görmektedir. 5 kilometre uzunluğa sahip Manastır Vadisi'nde çok sayıda kilise, kayadan oyma ev ve yeraltı şehri bulunuyor."

Turizme kazandırma çalışmaları

Vadinin, Kapadokya turizminde hakettiği yere gelmesi için çalıştıklarını vurgulayan Doğan, "Manastır Vadisi'ni, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmeden dönmeyeceği ören yerlerinden birisi haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.

Manastır Vadisi'ne daha fazla turist çekmek için öncelikli hedeflerinin; Ihlara Vadisi'ne gelen turistleri Güzelyurt'a çekmek olduğunu belirten Doğan, "Ihlara Vadisi'ne gelen 250 binin üzerindeki turistin Güzelyurt'a da gelmesi için çalışıyoruz. Güzelyurt, Ihlara Vadisi yol ayrımından 6 kilometre içeride bulunuyor. Manastır Vadisi'ne 30 binin üzerinde yerli ve yabancı turist gelirken, bu sayıyı hızla yükseltmek istiyoruz" diye konuştu.

Yürüyüş yolları yapılacak

Doğan, Manastır Vadisi'ne daha fazla turist çekmek için çalışmalarının devam ettiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Manastır Vadisi'nde kapsamlı çalışmalarımız devam ediyor. Manastır Vadisi bilgilendirme ve yönlendirme tabelalarını Kültür ve Turizm Bakanlığı yönergelerine göre hazırladık. Güzelyurt, Derinkuyu, Ihlara kavşağında yeni tabelalar yaptık. Vadi içindeki gişeler modernize ediliyor. Gişeler, mayıs ayından itibaren TÜRSAB işletmesine geçecek. Vadide bilet fiyatlarında da indirim yapıldı ve 5 lira olacak. Ziyaretçilerin Ihlara ve Manastır vadilerini gezebilmeleri için tek bilet uygulaması çalışmalarımız devam ediyor. Vadideki kiliselerde bulunan freskoların korunması için özel güvenlik elemanı bulundurulması çalışmamız var. Ihlara Vadisi'ne yaptığımız yürüyüş yollarının ardından Manastır Vadisi içinde de yürüyüş yolları yapma projemiz var. Güzelyurt'tan vadi içine inen Hengameci Sokak'ta temizlik çalışmalarımız belediye ile işbirliği içinde devam ediyor."

Uzun vadede Güzelyurt turizm yolunu hayata geçirmek istediklerini vurgulayan Doğan, Derinkuyu, Narlıgöl, Sofular, Güzelyurt turizm yolunun hayata geçmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Doğan, Güzelyurt'ta turizmin gelişimine bağlı olarak yeni butik oteller yapıldığını, yatak sayısının hızla arttığını anlattı. - Aksaray

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Doğan Güzelyurt Kapadokya Aksaray Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title