Haberler

Man: Türkiye'de İşçi Çıkarmak Yok

Almanya'nın önde gelen gruplarından MAN, Ankara’daki fabrikasında üretime ara vermeden çalışmaya devam edecek.

2015 yılına kadar 20 bin otobüs üretmeyi hedefleyen MAN’ın Türkiye’deki şirketlerinde 2 bin 600 kişinin çalıştığını belirten MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş Yürütme Kurulu Başkanı Tuncay Bekiroğlu, "Sektörde bir daralma söz konusu. Ancak Ankara fabrikası, MAN Ticari Araçlar Grubu’nun çizdiği stratejinin en önemli parçalarından biri. Üretimi durdurmayı veya işçi çıkarmak gibi bir planımız yok. MAN’ın 2015 yılındaki üretim hedeflerine ulaşmasında Ankara çok önemli bir faktör" dedi.

200 bin kamyon

Avrupa ekonomisinin durgunluk sürecine girdiğini hatırlatan Tuncay Bekiroğlu, şu değerlendirmeyi yaptı: "2007 yılında daralma yaşanıyordu. 2009 yılında da bu daralmanın sürmesi bekleniyor. İlk 9 aylık rakamlarımız çok iyi geldi. Önümüzdeki yıl daralmadan etkilenebiliriz. Ancak 2012 yılındaki hedeflerimizi tutturacağız. Bu hedefleri revize etmeyi düşünmüyoruz. 2015 yılında 200 bin kamyon, 20 bin otobüs üretimi yapmayı planlıyoruz. Hedefe kitlenmiş şekilde yolumuza devam edeceğiz. sahip olduğumuz teknoloji bilgi donanımı bizi hedeflere götürmeye devam edecektir."

Yılın kamyonu Türkiye’ye geldi

AVRUPA’da ’Yılın Kamyonu’ seçilen MAN TGX ve TGS serisi kamyonlar, Türkiye’ye geldi. Teknolojik donanımlarıyla dikkat çeken ve "European Road Transport Show 2007"de sektörde uluslararası en önemli ödül olarak kabul edilen "Truck Of The Year (Yılın Kamyonu)" ödülünü yedinci kez MAN’a getiren TGX ve TGS serisi kamyonların Türkiye lansmanı yapıldı. Sürüş, yaşam ve sürücü konforu hususlarına büyük özen gösteren MAN tasarımcıları, sektördeki standartları da yükselttiler. Tüm ihtiyaçlara cevap veren TGS serisi, ağır yük, uzun yol taşımacılı, kısa yol, dağıtım taşımacılığı ve inşaat grubunda, hizmet verecek şekilde tasarlandı. Aracın kompakt dış ölçüleri ve maksimum uzunluğu, dar alanlarda manevra kabiliyetini kısıtlamayacak şekilde uygulandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title