Haberler

Mamyo'da Mezuniyet Töreni

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu (MAMYO)’nda 2015-2016 mezuniyet töreni düzenlendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu (MAMYO)'nda 2015-2016 mezuniyet töreni düzenlendi.

MAMYO Binicilik ve Hipoterapi Tesisleri'nde düzenlenen tören, renkli görüntülere sahne oldu. MAMYO'da önümüzdeki günlerde düzenlenecek at bayramı öncesinde, şenliklerde yapılacak gösterilerin bir kısmı mezuniyet programına da eklendi. ESOGÜ öğrencileri arasında yer alan Türkmen öğrencilerin de geleneksel kıyafetleriyle katıldığı ve Türkmen Pilavı ikramıyla başlayan şenlikler, ESOGÜ ve Anadolu Üniversitesi Geleneksel Okçuluk Kulüplerinin ok atışlarıyla devam etti. Ardından, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü öğretim üyesi Yrd.Doç. Sadettin Aygün ve 1. sınıf öğrencilerinin at konulu dönem çalışmalarının bulunduğu serginin açılışı yapıldı. Sergi açılışının ardından mezuniyet törenine geçildi.

Mezun öğrencilerin Kapalı Maneje cübbe ve kepleriyle, at üstünde gelişleriyle başlayan törende ilk olarak sözü alan MAMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, yüksekokulun Türk tarihi boyunca gelen atlı kültürü yaşatmaya devam eden sayılı merkezlerden biri olduğunu belirtti. Yrd. Doç. Dr. Çalışkan, binlerce yıllık atçılık kültürünün günümüzdeki temsilcileri olacak olan mezunların ülkemiz atçılık ekonomisinin hak ettiği yere ulaşmasına katkı sağlayacaklarına inandığını söyledi. Yüksekokul bünyesinde yer alan uygulama tesislerinde, kendi idman pisti, 90 dönümlük arazi içinde yer alan at bakım alanları, kapalı binicilik tesisleri ve bunlara ek olarak öğrencilere sunulmuş yurt imkanı ve diğer sosyal olanaklar ile ülkenin en iyi atçılık okulu olduklarını ifade etti. Yrd. Doç. Dr. Çalışkan, 2016 yılı itibariyle Yüksekokulda Turizm Fakültesi öğrencileri için atlı tur rehberliği konusunda çalışmalar yapıldığını ve Turizm Fakültesi öğrencileriyle antrenörlük öğrencilerinin bir arada çalışacaklarını; önümüzdeki günlerdeyse seyis okulu açarak sertifika programları düzenleyeceklerini belirtti. Yrd. Doç. Dr. Çalışkan konuşmasını; "Ülkenin en köklü atçılık merkezi olan Mahmudiye'de yaklaşık üç bin civarında safkan tayların arasında ve pek çok atçılık işletmesiyle birlikte faaliyet yürüten okulumuza; ömrünü masmavi bir gök yüzü, ve yemyeşil çayırların üzerinde, atlarla birlikte geçirmek isteyen tüm gençlerimizi bekliyoruz" diyerek bitirdi.

Törende mezun öğrencilere seslenen ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, Eskişehir ilçelerinde yüksekokulları olan ve bu okulların varlığını sürdürebilmesi için yatırım yapan bir üniversitenin rektörü olarak, MAMYO'nun 8. dönem mezunlarını vermekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaklaşık 30 bin öğrenci ve 1,500 öğretim üyesi ile bölgeye toplumsal katkı sağlayan en önemli kurumlarından bir tanesi olduklarını belirterek, MAMYO'nun gerek bölgeye, gerekse atçılık sektörüne yaptığı büyük katkıdan söz etti. Ayrıca, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın destekleriyle kurulan Binicilik ve Hipoterapi Merkezi'nde de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Mezun öğrencileri tebrik ettikten sonra, hediye ettikleri seramik panolar için Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç. Sadettin Aygün'e ve öğrencilerine teşekkür belgesi takdim eden Rektör Gönen, iki üniversite arasındaki ortak çalışmalara her zaman açık olduklarını ifade etti.

MAMYO'dan mezun olan öğrenciler at üstünde diploma alarak unutulmaz bir tören yaşarken, kep atma sonrası sundukları gösteriyle konuklara keyifli dakikalar yaşattılar. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Anadolu Üniversitesi Hasan Gönen Mahmudiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title