Haberler

Mamasın Barajı Temizleniyor

Aksaray’ın içme ve kullanma suyu ihtiyacını sağlayan Mamasın Barajının mevcut kalitesinin korunarak iyileştirilmesi ve en iyi bir biçimde kullanımının sağlanması için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce "Mamasın Barajı Gölü Havzası Özel Hüküm Belirleme Çalışması" adlı panel gerçekleştirildi.

Aksaray'ın içme ve kullanma suyu ihtiyacını sağlayan Mamasın Barajının mevcut kalitesinin korunarak iyileştirilmesi ve en iyi bir biçimde kullanımının sağlanması için, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce "Mamasın Barajı Gölü Havzası Özel Hüküm Belirleme Çalışması" adlı panel gerçekleştirildi.

Panel Belediye Tiyatro Salonunda gerçekleştirildi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce Mamasın Barajı Gölü Havzası Özel Hüküm Belirleme Çalışması, baraj gölündeki su kalitesini iyileştirmesi ve kirliliğinin önlenmesi esası üzerinde duruluyor. Mamasın Barajı havzasındaki su kaynaklarının tespiti ve barajı besleyen kaynakların daha etkin bir biçimde temizlenmesi ele alındığı panelde Bakanlığa bağı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünce görevlendiren panelistler alınacak önemlerin baraj gölüne faydalarından bahsetti. Türkiye'de su kaynaklarının çeşitli olması ve kalitesinin bir birinden farklı olması nedeniyle her bölgeye göre özel hüküm belirlendiğini açıklayan panelistler, alınacak özel hükümlerle baraj gölünün daha temiz tutulmasının sağlanacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, belediye olarak içme suyu konusuna hassasiyetle yaklaştıklarını belirterek, "Belediye olarak dikkat ettiğimiz konuların en başında olan su meselesidir. Su meselesi seçim öncesinde yaptığımız çalışmalar ve şuan hala devam eden su konusunda ikili görüşmelerimiz kaliteli suya ulaşmak içindir. Belli bir yol kat ettik. Biz şöyle genel bir değerlendirme yaptığımızda Aksaray içme suyunu Mamasın Barajı'ndan elde ediliyor. İçme suyumuzun %55 Mamasın Barajından, %35'ini yeraltı suyunu karşılıyoruz. Bizde göreve başlar başlamaz su kaynaklarını nasıl çeşitlendirebiliriz, nasıl arttırabiliriz bunun çalışmalarına başladık. Su kaynaklarımızı arttırmak için Bağlı köy başta olmak üzere bazı noktalarda sondaj çalışmamızı gerçekleştirdik. Ama bizim olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi Mamasın Barajı. Çünkü hali hazırda bir su kaynağımızdır. İki büyük ırmak besliyor ve üzerinde 42 tane köy ve kasaba var. Tabi ki baraj çevresinde ve barajı besleyen kaynaklara yakın yerleşim birimlerindeki halk, atıklarını buraya bırakıyor veya bu suyu tarımda kullanılıyorlar" dedi.

1960 yıllarında kurulan Mamasın Barajının doğal yönlerden ve insan eliyle kirlendiğini açıklayan Başkan Yazgı, "Her barajın olduğu gibi bizim barajımızın tabii ki belli bir ömrü var. Bir süre sonra doğal olarak zamanla kirlenebiliyor, bizde bu kirliliği en aza indirmek için ne gerekiyorsa yapmamız lazım. Bakanlığımızın yüklenici firmaya verdiği bu çalışmayı en verimli şekilde sonlandırırız inşallah. Kirliğin nereden kaynaklanıyor nasıl önlenebilir ilk olarak çalışmamamızı bu yönde yapmamız gerekir. Bundan sonra benzer toplantı yaparak daha neler yapabilir bunları anlatmalıyız. ve ayrıca Aksaray Valiliği ve İl Özel İdarenin bu konu içinde olması gerekir ki bizde Belediye olarak vereceğiz destek etkili ve çözümcü olsun" diye konuşarak her kurumun ve baraj gölü çevresinde yaşayan halkın üzerine düşen sorumluluğu almasını istedi. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 20 Nisan Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title