Haberler

Mamaris'in Farklı Kadınları Sırlarını Açıkladılar

10. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali programı kapsamında, Marmaris Esnaf Sanatkârlar Odası Muhiddin Onay Konferans Salonunda düzenlenen ’Fark Oluşturan Farklı Kadınlar’ söyleşisinde konuşmacılar izleyenlere sırlarını açıkladı.

10. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali programı kapsamında, Marmaris Esnaf Sanatkarlar Odası Muhiddin Onay Konferans Salonunda düzenlenen 'Fark Oluşturan Farklı Kadınlar' söyleşisinde konuşmacılar izleyenlere sırlarını açıkladı.

Fotoğraf Sanatçısı EFİAP Canan Yaşar, Siteler Mahallesi Muhtarı Gülizar Pekpak, E. Öğretmen Kekik Hatun Firması Yöneticisi Işık Karaarslan, E. Nüfus Md. Yazar Nermin Han Şahin, E. Öğretmen - İdareci Kekik Hatun Firması Yöneticisi Turan Tuğrul'un konuşmacı olarak katıldığı söyleşi, birbirinden ilginç yaşam öykülerinin dinleyicilere aktarılması ile renklendi. Yazar Nermin Han Şahin, meslek yaşamında tanık olduğu birbirinden ilginç olayları anlatırken dinleyenler bir an için duygulandılar, ardından kahkahalarla güldüler.

Şahin yaşadığı tüm sıkıntıları ve zorlukları yazarak aştığını anlatarak herkesin mutlaka günlük tutması gerektiğini söyledi. Siteler Mahallesi Muhtarı Gülizar Pekpak, hiç aklında yokken Muhtarlık görevini kucağında bulduğunu belirterek "O günden beri aldığım bu emanete gözüm gibi bakıyor, herkesin işine yardımcı olmaya çalışıyor, hatta yetişebildiğim sınırım dışındaki yerlere de insanlara yararlı olmak için koşuyorum. Bu görev hayatıma anlam kattı, insanların mutluluğuna birazcık olsun katkı koymak bana huzur veriyor. Tüm insanlara tavsiyem, hiçbir karşılık beklemeden iyilik yapın, göreceksiniz ki, aslında başkaları için yaptığınızı sandığınız iyilik, sizin kendinize karşı yapmış olduğunuz iyiliktir" dedi.

Kekik Hatun Turan Tuğrul, Kekik Hatun'un proje aşamasından başlayıp günümüze kadar olan öyküsünü görsel olarak aktaran bir sunumun ardından, "Sağlıklı nesiller, sağlıklı beslenme ile olur. Bu gün ambalajlanıp market raflarında duran dayanıklı ürünler maalesef zararlı yan tesirleri olan birçok katkı maddesi içermektedir. Bu olumsuzluklar uzun yıllar sonra ortaya çıkmakta gelecek nesillere kötü bir miras olarak kalmaktadır. Bizler doğal ürünler cennetinde yaşayan şanslı insanlar olarak, katkı maddesi olmayan tamamen doğal Kekik Hatun ürünlerini hazırladık ve halkımızın istifadesine sunduk. Umarım bu çabamız halkımız ve turizme hizmet veren tesisler tarafından benimsenir, sağlıklı ürünler tüketerek, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkıda bulunuruz. Bu çalışmalarımız sırasında Girişimci Kadın programından yararlandık, ancak bu programın reklamlarda belirtildiği kadar etkin olmadığını gördük. Bu programları masa başında oluşturanların gerçek amacına ulaşması için, muhakkak böyle bir deneyimin içinden geçmeleri gerektiğini projemizi adım adım gerçekleştirirken, bürokrasi çarklarının enerjinizi öğüttüğü anlarda iyice anladık ve teorinin, pratikle buluşmadan, hiçbir şekilde başarıya ulaşılmayacağını gördük.

Fotoğraf Sanatçısı EFİAP Canan Yaşar, Kısa yaşam öyküsünü dinleyenler, yaşamın engel tanımadığını kanıtlayan bu kadının anlattıklarına karşı duygularını kesilmeyen alkışları ile belittiler. Canan Yaşar, "Koşullar ne olursa olsun umudun insana yaşama gücü verdiğini belirterek, işsiz, aşsız kalabilirsiniz ama lütfen umudunuzu yitirmeyin. Yaşadıklarınız bir sınamadır, bu sınamadan başarıyla çıkmak için hayallerinize tutunun, muhakkak gerçekleşeceklerdir" dedi. Canan Yaşar resimle başlayan, fotoğrafla devam eden ışık yolculuğunun eserlerinden oluşan "Pancardan Pekmeze" görsel unumu izleyenlerin beğenisini kazandı.

E. Öğretmen Kekik Hatun Firması Yöneticisi Işık Karaarslan söyleşi sonunda tüm katılımcıları Kekik Hatun Doğal Ürünlerinden oluşan, reçelli, zeytinli, turşulu tadıma davet etti. Tadım sırasında en çok beğenilen ürün, Rodos Kabağından yapılan turşu olarak seçildi. Etkinlik sonunda E. Nüfus Md. Yazar Nermin Han Şahin katılımcılarına yazdığı kitapları imzalayarak armağan etti.

10. Uluslararası Marmaris Kadın ve Sanat Festivali programı 09 Mart Pazartesi akşamı Geleneksel Kalimerhaba Sanat Sofrası'nın Bergama Restoran'da sanatçıları ve sanatseverleri buluşturması ile devam etti.

Festivale emeği geçenlerin, katkıda bulunanların ödüllendirildiği bu gecede, Bergama Restoran sahibi Turgut Güven tarafından konuklara adeta bir Lezzet Şöleni sunuldu. Gece şiirlerin okunması ve sanat sohbetinin iyice koyulaşması ile geç saatlere kadar sürdü. Sanat dostları 16 Mart Pazartesi Günü "Kalimerhaba Sanat Sofrasında" tekrar bir araya gelmek üzere sözleşerek ayrıldılar. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Canan Yaşar Marmaris Bergama Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title