Haberler

Mamaklılar Yeni Binaların Hızına Yetişemeyen "Trafolardan" Şikayetçi

Mamak'ta yapılan yeni binalar nedeniyle mevcut güç trafoları yetersiz kalırken buna bağlı olarak yaşanan elektrik kesintileri ve elektronik eşyaların hasar görmesi vatandaşları çileden çıkardı.

Mamak'ta yapılan yeni binalar nedeniyle mevcut güç trafoları yetersiz kalırken buna bağlı olarak yaşanan elektrik kesintileri ve elektronik eşyaların hasar görmesi vatandaşları çileden çıkardı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP'li Gök, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesiyle, Mamak'lıların sorunlarını gündeme taşıdı.

Gök, Bakan Yıldız'a şu soruyu yöneltti:

"Mamak ilçesi Bahçelerüstü Mahallesinde yeni binalar yapılması ve iskana açılması nedeniyle mevcut güç trafoları yetersiz kalmıştır. Buna bağlı olarak sık sık voltaj düşmekte, ani voltaj değişikleri elektrik kesintilerine ve konutlardaki elektronik eşyaların hasar görmesine neden olmaktadır. ENERJİSA kendisine iletilen güç yükseltilmesi taleplerine karşı, belediyenin trafo yeri vermediğini ifade ederken, belediye yetkilileri ise, trafo yeri belirlediklerini ancak ENERJİSA'nın gerekli tesis çalışmalarına başlamadığı yolundaki bilgiler mahallede huzursuzluğa yol açmış bulunmaktadır.

Bahçelerüstü Mahallesinde trafo güç yükseltilmesi konusunda ilgililere bir talimat verecek misiniz?"

Kaynak: ANKA / Güncel

Taner Yıldız Levent Gök Mamak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title