Haberler

Mamaklı Mucitler Türkiye İkincisi

Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tübitak 4006 Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı.

Abidinpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tübitak 4006 Bilim Fuarı'na ev sahipliği yaptı.

Fuarın açılışına Milli Eğitim Bakanı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Rakamlardan doğan sayılar, hayvanlarda matematik, matematiğin resmi ve mini buzdolabı gibi daha birçok proje için öğretmen ve öğrenciler yaklaşık bir yıldır hummalı bir çalışma yaptı. 61 proje, 150 öğrenci ve 30 öğretmenin görev aldığı fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından genç mucitlerin projeleri tek tek incelendi. Fuarın öğrencilerin okula, derslere ve bilime bakış açılarını değiştirmelerinde önemli rol oynadığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Büyük hedeflere küçük adımlarla ulaşılır. Bir hayalle başlayarak hazırladığınız birbirinden güzel projelerle hem gelecek adına ümit vaat ediyorsunuz hem de yaşadığımız sorunlara yönelik çözüm önerileri getiriyorsunuz" diyerek öğrencilere çalışmalarının ve başarılarının hayat boyu devam etmesini diledi.

GÖRME ENGELLİLER VE SARI NOKTA HASTALARI İÇİN

Öğrencilerin hazırladıkları bilimsel projelerin en dikkat çekici olanı ise, Android tabanlı cep telefonlarında sarı nokta hastaları ve görme engelliler için tasarlanmış arayüz tasarımı oldu. 12. sınıf Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrencilerinin hazırladığı proje, Tübitak Bilgisayar Dalı'nda önce 17 bin proje arasından ilk 221'e girdi, ardından da finale kalarak Türkiye ikincisi oldu.

Proje üzerinde 6 ay çalıştıklarını belirten öğrenciler Hakan Emre Başol ve Kemalettin Bayram, bu çalışma ile görme engelliler ve sarı nokta hastalarının Android tabanlı cep telefonlarının temel işlevlerini Braille klavyesi veya sesli komutla kullanacaklarını kaydetti.

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de, projelerin öğrencilerin empati yeteneğini geliştirmenin yanı sıra, öğrencilerin bilime olan merakını ve ilgisini artıracağını belirterek, "Projeler ve tüm çalışmalarda emek veren öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mesut Akgül Türkiye Tübitak Mamak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title