Haberler

Mamak Yaza Açılışlarla Merhaba Dedi

Ankara’nın yeni yıldızı sloganıyla yola çıkan Mamak Belediyesi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Ankara'nın yeni yıldızı sloganıyla yola çıkan Mamak Belediyesi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birçok ilke imza atan Mamak Belediyesi yaza açılışlarla merhaba dedi. Mamak Belediyesi tarafından açılışı gerçekleştirilen tesisler başta Mamaklılar olmak üzere tüm Başkentlilere sosyal, kültürel ve eğitim gibi birçok alanda hizmet edecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak Belediyesi olarak kentsel dönüşüm çalışmalarında örnek alınan bir belediyecilik sergiliyoruz. Ancak bizler Mamak'ta yaşanan bu değişim ve dönüşümü yalnızca gecekonduları yıkıp yerine modern konutlar yapmak olarak algılamıyoruz. Bize göre kentsel dönüşüm tek boyutlu değil. Sosyal, ekonomik, eğitim, çevre gibi bir çok konuda kentsel dönüşümü destekleyecek projeler oluşturulmazsa yapılan çalışmalar büyük oranda eksik kalacaktır. Mamak'ta söz verdiğimiz yatırımlarımızı birer birer tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. Açılışını yaptığımız tüm tesislerimizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

NECİP FAZIL KÜLTÜR MERKEZİ HİZMETE BAŞLADI

İsmini ünlü mütefekkir ve şair Necip Fazıl Kısakürek'ten alan Necip Fazıl Kültür Merkezi 12 bin metrekarelik dev proje alanına sahip. Tam bir kompleks olarak inşa edilen tesiste, kültür merkezi, aile merkezi, kreş, iki adet düğün salonu, 370 kişilik nikah salonu, 500 kişilik konferans salonu, sergi salonları, havuzlu meydan, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan okul öncesi eğitim merkezi ve çim amfi bulunuyor. Selçuklu mimarisiyle inşa edilen tesis kültürel ve sanatsal etkinliklere ev sahipliği yapacak.

SEĞMEN KONAK VE PARKI BAŞKENT'E ÇOK YAKIŞTI

Son derece kapsamlı olarak inşa edilen tesislerden biri olan Seğmen Konak içerisinde 2 adet çok amaçlı salon, sergi salonu, kurslar, aile merkezi ve kreş bulunuyor. Seğmen Konağı içerisine alan ve toplam 20 bin metrekarelik bir alanı kaplayan park alanı içerisinde koşu yolları, fitness alanı, amfi tiyatrosu, çocuk oyun alanlarına kadar tam bir yaşam alanını bulunuyor.

NEŞET ERTAŞ AİLE VE KÜLTÜR MERKEZİ AÇILDI

Yeşilbayır Mahallesi'nde yapılan Neşet Ertaş Aile ve Kültür Merkezi içerisinde düğün salonu, havuzlu bahçesi, dinlenme alanları, derslikleri, idari ofisleri, kültürel sergi ve kermes alanı, etüt odaları, bilgisayar odaları bulunuyor. Tesis yılın 12 ayı Mamaklı kadın ve çocuklara hizmet verecek. Tesisin açılışı ise son derece anlamlı bir tarihte Anneler Günü'nde yapılarak hizmete sunuldu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necip Fazıl Kısakürek Mamak Belediyesi Mesut Akgül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title