Haberler

Mamak'ta Sokak Hayvanları Rehabilite Ediliyor

Mamak Belediyesi, ilçede bulunan sokak hayvanlarını rehabilite ediyor.

Mamak Belediyesi, ilçede bulunan sokak hayvanlarını rehabilite ediyor.

Mamak Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde aşı, kısırlaştırma, tedavi, kimlik kazandırma ve sahiplendirme gibi birçok hizmet düzenli olarak veriliyor. 13 kişilik ekiple 7 gün 24 saat çalışan merkez her türlü ihbarı anında değerlendiriyor. Rutin bölge çalışmalarında ve gelen ihbarlar doğrultusunda harekete geçen ekipler ilçe içerisinde sahipsiz bir şekilde dolaşan köpekleri merkeze götürerek aşılarını ve sağlık kontrollerini yaparak kayıt altına alıyor. Sahipsiz köpekleri küpeleyen rehabilitasyon merkezinde yapılan bütün uygulamalar 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre yapılıyor. Merkezde yalnızca sahipsiz köpekler değil her hangi bir nedenle yaralanmış sahipli hayvanlarda tedavi altına alınıyor. Merkezde yapılan bütün çalışmalar kameralar aracılığıyla sürekli izleniyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "2009 yılından bu yana yaklaşık 5000 hayvan rehabilite edildi. Doğal ortamında yaşarken bir çok olumsuzlukla karşılaşabilen hayvanlar rehabilitasyon merkezimize getirilerek tedavi altına alınıyor. Tedavi edilen hayvanlar hem insanlar için bir tehlike olmaktan çıkıyor hem de kendi doğal ortamlarında hayatlarına devam ediyor" dedi.

SAHİPSİZ HAYVANLAR SAHİPLENDİRİLİYOR

Özellikle de sahipsiz köpekler küpeleyerek kayıt altına alan rehabilitasyon merkezi hayvan sahiplendirme çalışmaları da yapıyor. Mamak Belediyesi'nin resmi web adresi olan www.mamak.bel.tr adresine konulan bir linkle barınakta bulunan sahipsiz havyalar görülebiliyor. Her türlü aşısı ve bakımı yapılmış yavru yada yetişkin hayvan sahiplenmek isteyen hayvan severler internet sitesinden bütün ayrıntıları görebiliyor ve barınaktan istediği hayvanı tamamen ücretsiz olarak sahiplenebiliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title