Haberler

Mamak'ta Şenlik Var

Balon patlattılar, resim yaptılar, oyun oynadılar.

Balon patlattılar, resim yaptılar, oyun oynadılar. Gökyüzüne bıraktıkları uçan balonlarla sevgilerini dünyaya bıraktılar. Engelliler Haftası Mamak'taki 22 özel eğitim kurumu ve 2300 engelli çocuğu bir araya getirdi. İlçe protokolünün de çocukların oyunlarına eşlik ettiği şenlikte, "Sevgimizi dünyaya bırakıyoruz" sloganı ile yüzlerce uçan balon gökyüzüne bırakıldı. Her işin temelinde sevginin var olması gerektiğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Aslında Engelliler Haftası kutlama haftası değildir, engellilerin sorunlarına çözüm bulabilmek ve o özel çocukların seslerini duyurmaları için bir fırsattır. Engelli kardeşlerimize yönelik hizmetleri hiçbir zaman lütuf olarak sunmadık. Bunlar engelli kardeşlerimizin temel haklarının teslimidir. Yaşamın bize sunmuş olduğu bütünü imkanları çocuklarımıza sunmalıyız. Çünkü onlar, her şeyin en güzelini fazlasıyla hak ediyorlar" dedi.

ÇİÇEKLER SOLMASIN

Mamak Belediyesi ve Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Engelliler Haftası dolayısıyla Özel Eğitim Şenliği düzenledi. Mamak Belediyesi Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, Meclis Başkanvekili Erdal, öğretmenler, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Engelli vatandaşların yalnız olmadıklarını hissetmeleri için bu tür etkinliklerin düzenlendiğini ve her zaman engellilerin yanlarında olduklarını belirten Mamak Kaymakamı Ali Mantı ailelerin ve öğretmenlerin büyük bir özveriyle çocukları yetiştirdiklerini belirterek, "En büyük hazinemiz olan çocuklarımızdaki güzellikleri ortaya çıkaran öğretmen ve velilerimiz büyük bir fedakarlık örneği gösteriyorlar" dedi. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de hangi şartlarda olursa olsun çocukların yetişkinlerden daha fazla masun olduğunu dile getirerek, "Çünkü onların dünyasında merhametsizliğe yer yok, sevgi ve merhamet vardır. Çocuklar yeryüzünü çiçek bahçesine çeviriyorlar. Bizlere düşen o bahçenin solmasını engellemektir" diye konuştu.

ÖZEL ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Eğlenceli anların yaşandığı şenliğe aileleriyle katılan çok sayıda öğrenci, müzik dinletisi ve sahne oyunlarıyla doyasıya eğlendi. Öğrencilerin hazırladıkları el işi çalışmalarının sergilendiği program saygı duruşu ve Şehit Cihan Yıldız İlkokulu öğrencileri eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. "İyilikten sevgi doğar, sevginin olduğu yerde tüm engeller kalkar" sloganı ile sevgi temasının konu alındığı etkinlikte Mamak'ta bulunan özel eğitim uygulama merkezleri, iş okulları ve otistik öğrencilerin gösterileri büyük alkış aldı. Programda ayrıca Mamak İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen "Özel Eğitim" konulu logo yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Düzenlenen şenliğin çok faydalı olduğunu belirten Mamak Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğretmeni Sema Atmışdörtoğlu, çocukların kalabalık gruplarla gösteri yapmalarının çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Amacımız; çocukları derecelendirmek ya da sınıflandırmak değil, engelliler için farkındalık oluşturmak" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Mamak Belediyesi Mesut Akgül Ali Mantı Yerel Haberler

title