Haberler

Mamak'ta Selçuklu Mimarisiyle 4 Yeni Mahalle Camisi

Kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak’ta büyük bir değişim gerçekleştiren Mamak Belediyesi, ilçeye mahalle camileri inşa edecek.

Kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak'ta büyük bir değişim gerçekleştiren Mamak Belediyesi, ilçeye mahalle camileri inşa edecek.

Selçuklu mimarisinde inşa edilecek mahalle camileri ahşap ve taş işçiliğinin bir araya geldiği en güzel örneklerden olacak. Selçuklu mimarisi ile yapılacak mahalle camileri Hürel, Kıbrıs, Kartaltepe ve Çağlayan mahallelerinde inşa edilecek. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yeni inşa edeceğimiz mahalle camileri Selçuklu mimarisi ile yapılacak. Daha sade ancak daha kullanışlı olacak bu camileri artık ihtiyaca cevap veremeyen eski mahalle camilerinin yerine inşa edeceğiz" dedi.

İnşa edilecek mahalle camilerinin en büyüğü Kıbrıs Mahallesi'nde yapılacak. Toplam inşaat alanı 1141 metrekare olacak mahalle camisi toplam 580 kişiye hizmet verebilecek. Mahalle camisinin inşa edileceği bir diğer mahalle de Hürel. 755 metrekare inşaat alanına sahip cami 470 kişiye hizmet verecek. Kur'an kursu ve lojmanın da yapılacağı camide bayan mescidi de bulunacak.

Mahalle camisi yapılacak bir diğer mahalle de Kartaltepe Mahallesi. 755 metrekare inşaat alanına sahip. 446 kişiye hizmet verecek cami içerisinde ayrıca Kur'an kursu ve 80 kişilik çok amaçlı salon da bulunacak. Çağlayan Mahallesi'nde inşa edilecek mahalle camisi ise 605 metrekare inşaat alanına sahip ve toplam 237 kişiye hizmet verebilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Selçuklu Çağlayan Kıbrıs Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title