Haberler

Mamak'ta Şehit Annelerine Özel Anneler Günü

Kimisi oğlunu teröre kurban vermiş, kimisi ömrünü engelli çocuğuna adamış. Anneler gününde teşekkürü en çok hak eden anneleri Mamak Belediyesi, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa düzenlediği "Şehit Anneleri" temalı Anneler Günü Programı'nda bir araya getirdi.

Evlatlarını teröre kurban veren şehit annelerinin yanı sıra, engelli ve hasta çocuklarına sabırla bakan annelerin de ödüle layık görüldüğü programda, Anneler Günü'ne özel Türkiye geneli başlatılan liselerarası şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı. Anne dendiğinde anlatılacak çok şeyin olduğunu ve kitaplara, ciltlere sığmayacağını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Doğurduğu, büyüttüğü yavrularını hiç gözünü kırpmadan bu vatan uğruna, bu nazlı bayrağımızın dalgalanması, ezanlarımızın dinmemesi uğruna şehit veren annelerimizi temsilen dört annemizi bugün burada misafir ediyoruz. Başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyorum" dedi.

ŞEHİTLERİMİZİN YERİNE ELLERİNDEN ÖPMEK İSTEDİK

Mamak Belediyesi Prof. Dr Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programda birlik ve beraberlik mesajı veren Mamak Kaymakamı Ali Mantı, şehit annelerimize ithaf edilen bu programı tertip eden Belediyemize ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Allah ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmasın. Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin ellerinden öpüyorum" dedi. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney de, "Anne ve babaya itaat dinimizde göre çok önemli. Evlatlarını şehit veren annelerimizi bu özel günde unutmadığımızı göstermek, şehit verdikleri evlatlarının yerine ellerini öpmek istedik" dedi.

"VATANA FEDA OLSUN"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, "Baş tacımız Annelerimiz" adlı sinevizyon gösterisiyle devam etti. Duyguların yoğun yaşandığı programda şehit anneleri unutulmadı. 17 Şubat'ta Kızılay'da gerçekleşen patlamada şehit olan Ertan Akgül'ün annesi Kevser Akgül ve 5 Nisan'da Şırnak'ın Silopi ilçesinde hain pusu sonucu şehit olan Yaşar Yavaş'ın annesi Nezahat Yavaş'a plaket ve yarışmaya katılan öğrencilerin şiirlerinden oluşan "Anneme Hediyem Olsun" adlı kitap hediye edildi. Sabırlı duruşu ile dikkat çeken anne Yavaş, "Metanetimi koruyorum, Bayrağıma, devletime, vatanıma saygım var. Bir şehit verdim. Üç tane daha erkek evladı yetiştiriyorum. Vatana feda olsun" dedi.

"UMUT DOLUYUM, BEN ANNEYİM"

Şehit annelerinin ardından iki özel eğitim öğrencisi olan çocuğu ile hayata tutunmaya çalışan Sultan Özbek ve daha üç yaşında evladına kanser tanısı konulan Arda bebeğin annesi Gülcan Onat'a evlatları ile verdikleri mücadele ve sabırlarından dolayı plaket verildi. Duygularına hakim olamayan anne Onat, "Bir sabah çocuğumun ateşlenmesiyle girdiğim kabustan bir daha çıkamadım. Aslında hiçbir lügatte yoktur korkumun tarifi. Umut doluyum çünkü ben anneyim. Yansam da yıkılsam da Arda'nın gözlerindeki umudum ben. Artık ben diye bir şey kalmadı sadece Arda'm var" dedi.

15 BİN OKUL, 6 MİLYON ÖĞRENCİ YARIŞTI

Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mamak Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği Türkiye Geneli Liselerarası "Anneler Baş tacı" adlı şiir yarışmasında dereceye giren öğrenciler de ödüllerini aldı. 15 bin okul ve 6 milyon öğrenci arasından birincilerin ödül aldığı programda Yalova Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencisi Ceren Özdemir ve Gaziantep Sebahattin Zaim Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Şeyma Nur Yenigün birinci olurken, Tekirdağ Çorlu Anadolu Lisesi öğrencisi Helin Soylu ikinci, Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal bilimler Lisesi öğrencisi Cihan Ünal Işık da üçüncü oldu. Akgül, Mantı ve Güney'e Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından annelerinin resmedildiği karakalem tabloların hediye edildiği program, anne türküleri ve Mamak Belediyesi Halk oyunları Ekibi'nin Van Yöresi oyunları ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mamak Belediyesi Anneler Günü Mesut Akgül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title