Haberler

Mamak'ta Öksüz ve Yetimlere Kardeşlik İftarı

Mamak Belediyesi, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetim ve öksüzleri unutmadı.

Mamak Belediyesi, Dünya Yetimler Günü dolayısıyla yetim ve öksüzleri unutmadı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, ilçedeki yetim ve öksüz çocuklar ve aileleri ile iftarda bir araya gelerek, bayramlık hediyeler verdi. İslam İşbirliği Teşkilatı'nın almış olduğu bir kararla Ramazan ayının 15. gününün Yetimler Günü olarak kabul edildiğini kaydeden Akgül, "Mamak'ta yaşayan 800 yetim ve öksüz çocuğumuz ve aileleri ile aynı sofrada bir araya gelip, onların yüzlerini güldürmek istedik. Yetimlerimizle kucaklaştığımız bu kardeşlik sofrasının hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

"YETİM BİR PEYGAMBERİN ÜMMETİYİZ"

Saimekadın Meriç Tesisleri'nde gerçekleşen iftar yemeğine Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı. Yetimlerin Allah'ın emaneti olduğunu kaydeden Akgül, "Bizler yetim bir peygamberin ümmetiyiz. Yetimlere sahip çıkmak bizim dünya görüşümüzün üzerimize getirdiği en büyük sorumluluk" dedi.

Şu anda dünyada bombardıman altında kalan kimsesiz çocuklar olduğuna da dikkat çeken Akgül, "Hemen yanı başımızda bulunan Suriye'de bir insanlık trajedisi devam ediyor. Özellikle son günlerde Doğu Türkistanlı kardeşlerimiz maalesef yoğun bir zulüm altında yaşıyor. Bütün bu olaylar binlerce, on binlerce yavrumuzun yetim kalmasına yol açıyor. Yaşanan bu olaylar hepimizi derinden üzdü. Fakat unutmayalım ki Peygamberimiz, tüm İslam coğrafyasında öksüz ve yetim kalan yavrularımızın tek kılavuzudur" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Mesut Akgül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title