Haberler

Mamak'ta Kuduz Aşısı Kampanyası Başladı

Mamak Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak evcil hayvanlara yönelik gerçekleştirilen ücretsiz kuduz aşısı kampanyası başladı.

Mamak Belediyesi tarafından her yıl düzenli olarak evcil hayvanlara yönelik gerçekleştirilen ücretsiz kuduz aşısı kampanyası başladı.

Hayvanlar için en büyük risklerden biri olan kuduza karşı yapılan ücretsiz aşı kampanyasıyla Mamak'ta bulunan kedi ve köpekler kuduza karşı aşılanıyor. Aşı kampanyası Temmuz ayının ortasına kadar Mamak'ta bulunan çeşitli mahallelerde devam edecek. Aşı kampanyası, Ortaköy, Gökçeyurt, Lalahan, Karşıyaka, Kutludüğün, Dostlar, Araplar ve Kızılcaköy Mahallelerinde hafta içerisinde belirlenen günlerde yapılacak. Her gün ayrı bir mahallede aşılama yapan Mamak Belediyesi veterinerleri ayrıca aşıya getirilen hayvanların sağlık kontrollerini de yapıyor. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Evcil hayvanı olan vatandaşlarımız hem aile bireylerinin sağlığı için hem de hayvanın sağlığı için düzenli olarak evcil hayvanlarının aşılarını yaptırmalı. Bu noktada bizler evcil hayvanlar için en büyük ve en tehlikeli risk olan kuduza karşı aşı kampanyası düzenliyoruz. Kedi veya köpek besleyen bütün hayvan severleri ücretsiz aşı kampanyasından faydalanmaya davet ediyorum" dedi.

GENEL SAĞLIK TARAMASI DA YAPILIYOR

Mamak Belediyesi'nin yaptığı ücretsiz kuduz aşısı kampanyası hakkında detaylı bilgi 368 18 12 numaralı telefondan alınabilir. Mamak Belediyesi mahallelerde yaptığı aşılama çalışması için vatandaşlardan herhangi bir ücret talep etmiyor. Veteriner hekimler tarafından yapılan aşılama esnasında hayvanların genel sağlık durumları da kontrol ediliyor ve problem bulunan hayvanlara müdahale edilerek tedavileri gerçekleştiriliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Gökçeyurt Karşıyaka Lalahan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title