Haberler

Mamak'ta Haşere Mücadelesi Devam Ediyor

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Özellikle sıcak yaz aylarında sinek ve haşereler hızla üreyebilir.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Özellikle sıcak yaz aylarında sinek ve haşereler hızla üreyebilir. Vatandaşlarımızın sinek ve haşereden uzak bir yaz geçirmesini istiyoruz" dedi.

Mamak Belediyesi, vatandaşların huzurlu bir yaz geçirmeleri için ilçede aralıksız olarak haşere ilaçlaması yapıyor. Yaz aylarının en büyük sorunlarından biri olan haşereyle teknolojinin son imkanlarını kullanarak mücadele eden Mamak Belediyesi, ilaçlamada en son sistem olan ULV yöntemini tercih ediyor. ULV yönteminde kullanılan ilaçlar ise Dünya Sağlık Örgütü tarafından onaylanıp tavsiye edilen ilaçlardan oluşuyor. 4 araç ve 8 personelle yapılan ilaçlama çalışmaları pazar yerleri, çöp konteynırları başta olmak üzere Mamak sınırları içerisinde bulunan bütün mahallelerde yapılıyor. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte larva mücadelesine başladıklarını dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Özellikle sıcak yaz aylarında sinek ve haşereler hızla üreyebilir. Vatandaşlarımızın sinek ve haşereden uzak bir yaz geçirmesini istiyoruz" diye konuştu.

HAŞEREYLE MÜCADELEDE ÇÖPE DİKKAT

Haşere ve sineklerin üremesinde en önemli etkenlerin başında çöp ve evsel atıklar bulunuyor. İlaçlama çalışmaları kadar vatandaşların çöplerini de en doğru zamanda dışarı çıkarması gerekiyor. Akşam 20.00 ile 22.00 saatleri arasında çıkarılması gereken çöpler zamanından önce dışarı çıkarılırsa eğer sinek ve haşere üremesi için uygun koşullar oluşuyor. Mamak Belediyesi vatandaşlardan gelen taleplere göre de toplumsal alanlarda ilaçlama yapıyor. Vatandaşlar Alo Mamak 444 0 149 ve 368 18 12 numaralı telefonlardan ilaçlama talep edebiliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Mesut Akgül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title