Haberler

Mamak'ta 92.yıl Coşkusu

Cumhuriyet’in 92. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Mamak’ta da düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyet'in 92. kuruluş yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Mamak'ta da düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı.

Cumhuriyet'in 92. kuruluş yıl dönümü kapsamında Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının tazelendiği programa, Mamak Kaymakamı Ali Mantı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Mamak'taki okullarda düzenlenen "Resimlerle Atatürk Sevgisi" adlı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirildiği törende konuşan ve gençlere seslenen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Siz gençler taşıdığınız emanetin bilincine ve sorumluluğuna sahipsiniz. Geleceğin ümidi sizsiniz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarına, şehitlerimize, gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyor ve rahmetle anıyorum" dedi.

Birlik ve beraberlik mesajı veren Mamak Kaymakamı Ali Mantı da, "Biz büyük bir milletiz. Cumhuriyeti gelecek yıllara sağlam bir şekilde emanet edeceğiz. Cumhuriyetimizin 92. yıldönümü kutlu olsun" dedi. Cumhuriyetin, Türk milletinin azim, inanç ve kararlılıkla elde ettiği büyük zaferin sonucu olduğunu belirten Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Güney de, "Türk milletinin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin simgesi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. yıldönümünü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda öğrenciler Cumhuriyeti anlatan şiirler okudu. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Nahit Menteşe Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan koronun seslendirdiği şarkılar büyük beğeni topladı. Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türkülerin seslendirildiği konserin ardından, program halk oyunları gösterisi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Mesut Akgül Ali Mantı Mamak Yerel Haberler

title