Haberler

Mamak'ta 68 Kişi Daha Kurayla Ev Sahibi Oldu

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 11 etaplık projenin 6. etabında, zemin kattaki 68 konut için kura çekimi yapıldı.

Necmettin Erbakan Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan kura çekimi töreninde, AA muhabirine bilgi veren Ankara Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut İnşaat Emlak Mimarlık ve Proje A.Ş. (TOBAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Kınacı, bugün çekilen kura ile, toplamda 342 başvurandan, 68'inin ev sahibi olduğunu söyledi.

11 etaplık projenin 6. etabında, 15 adet 120 metrekarelik, 53 adet de 100 metrekarelik zemin kat daireler için kura çekildiğini belirten Kınacı, "Bugün, hak sahibi olup, belediye ile sözleşme yapmış, sıra beklemek istemeyen, zemin kat da olsa ev sahibi olmak isteyenler, gönüllülük esaslı bu kuraya katıldı. 'Beklemeyelim' diyen hak sahiplerinden, kurada ismi çıkanlara hemen anahtar teslimi yapılıyor." dedi.

Proje kapsamında inşaatların devam ettiğini dile getiren Kınacı, kısa sürede tekrar kura çekimi yapacaklarını da bildirdi. Projenin hedefinin 50 bin konut teslimi olduğunu anımsatan Kınacı, şunları kaydetti:

"7 milyon metrekare bir alan burası. Şu ana kadar 5 bin 150 konutun ihalesi yapıldı. İnşaatların bir kısmını teslim ettik bir kısmı devam ediyor. Alandaki 14 bin gecekondu sahibinin yaklaşık 9 biniyle anlaştık. 5 bin civarında gecekondunun yıkımı yapıldı. Evi yıkılan vatandaşlara isteğine göre lojman veya aylık kira tahsisi yapmaya da devam ediyoruz."

Kurayla ev sahibi olanlar da törende sevinçli anlar yaşadı.

Kaynak: AA / Güncel

Necmettin Erbakan Ercan Kınacı Mamak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title