Haberler

Mamak'ta 284 Kadın Kansere Karşı Bilinçlendi

Mamak Belediyesi’nin Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde gerçekleştirdiği seminerler kapsamında Mamak’ta 284 kadın kansere karşı bilinçlendirildi.

Mamak Belediyesi'nin Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) işbirliğinde gerçekleştirdiği seminerler kapsamında Mamak'ta 284 kadın kansere karşı bilinçlendirildi.

Mamak Belediyesi Aile Merkezleri'nde düzenlenen kanser seminerlerinde kadınlar en yaygın üç kanser türü hakkında bilgilendirildi. KETEM'in uzman doktorları Dr. Filiz Temel, Dr. Neşe Canoler tarafından düzenlenen seminerlerde özellikle erken teşhisin önemi anlatıldı.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Aile merkezlerimizin bünyesinde düzenlenen kanser seminerleriyle 284 kadın yaygın kanser türleri hakkında bilgilendirildi. Çağımızın en tehlikeli hastalıklarından biri olan kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor. Bu manada düzenlenen seminerler son derece önemli" dedi.

Kanser seminerlerinde katılımcılara rahim ağzı kanseri, kalın bağırsak kanseri ve meme kanseri hakkında bilgi verildi. Kanser türlerinin ilk aşamasında ortaya çıkan bulguları detaylı olarak anlatan uzman doktorlar elle muayene yöntemleri hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Sigara ve beslenmenin kanserle olan ilişkisinin de ele alındığı seminerlerde KETEM bünyesinde yapılan taramalar hakkında da katılımcılara geniş bilgi verildi. Kanser olduğundan şüphelenen yada kanser taramasından geçmek isteyen Mamaklı vatandaşlar KETEM'e götürülerek taramalardan geçirildi. Mamak'tan KETEM'e giderek başvuran vatandaşlar için kanser taramalarında toplam bin 751 İşlem gerçekleştirildi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title