Haberler

Mamak Parkları Yeşili ve Huzuru Bir Arada Bulunduruyor

Güncelleme:

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını sürekli artıran Mamak Belediyesi yenilediği ve hizmete yeni açtığı parklarla yeşili ve huzuru bir araya getiriyor.

Kişi başına düşen yeşil alan miktarını sürekli artıran Mamak Belediyesi yenilediği ve hizmete yeni açtığı parklarla yeşili ve huzuru bir araya getiriyor. Toplamda 300'den fazla parkın bulunduğu Mamak'ta, her yıl yeni yapılan parklar birer birer hizmete sunuluyor. Mamak Belediyesi yeni kuracağı parkları son derece titiz çalışmalar sonrasında yapıyor. Öncelikli olarak bir bölgenin park yapımına uygun olup olmadığı bölgeyi gezen çevre mühendisleri ve şehir planlamacıları tarafından gerekli incelemelerden geçiriliyor. İncelemeler sonrasında imar planına alınan noktalarda yeni park yapımı için çalışmalar başlatılıyor. Mamak'ta kentsel dönüşümün bir yönüyle de yeşile dönüşüm olduğunu dile getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Hazırladığımız kentsel dönüşüm projelerinin büyük bölümü yeşil alanlardan oluşuyor. Yeşil alanlar ve parklar bir şehrin can damarıdır. Bu nedenle her yıl mevcut park sayımızı artırıyor, yeşil alanlarımızı çoğaltıyoruz. Mamak'a nefes aldırıyoruz" dedi

VATANDAŞLARIN PARK TALEPLERİ DE DEĞERLENDİRİLİYOR

Mamak Belediyesi vatandaşlardan gelen talepleri de dikkate alıyor. Vatandaş talepleri dikkate alınarak yapılan parklardan biri de Kıbrısköyü Park ve Piknik Alanı. 8 dönümlük bir arazi üzerine kurulan parkta dönüşüm gerçekleştirilmeden önce bölge adeta madde bağımlılarının ve alkoliklerin mekanı haline gelmişti. Durumdan rahatsız olan vatandaşlar doğrudan Mamak Belediyesi'ne başvurarak çamlık olan bölgenin parka çevrilmesini talep etti. Gerekli incelemelerin ardından bölge başta Kıbrısköy olmak üzere tüm Başkentlilere hizmet eden büyük bir parka dönüştürüldü.

MAVİ GÖL'ÜN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYOR

Kıbrısköyü Park ve Piknik Alanı Başkent'in en büyük ve en gözde piknik alanlarından biri olan Mavi Göl'e oldukça yakın. Özellikle hafta sonu tamamen dolan Mavi Göl'de yer bulmakta sıkıntı çeken vatandaşların imdadına ise Kıbrısköy Park ve Piknik Alanı yetişiyor. Ailece dinlenmek ve hoşça zaman geçirmek isteyen vatandaşlar için Kıbrısköy Piknik Alanı doğayla baş başa son derece güzel bir alternatif. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Mesut Akgül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title