Haberler

Mamak Belediyesi Personeli Kadına Şiddete Hayır Dedi

Kadınların en büyük destekçisi olan Mamak Belediyesi sosyal sorunlara yönelik çalışmalara da imza atıyor.

Kadınların en büyük destekçisi olan Mamak Belediyesi sosyal sorunlara yönelik çalışmalara da imza atıyor. Mamak Belediyesi, Sosyoloji Derneği ve Hacettepe Üniversitesi işbirliğinde belediye personeline kadına karşı şiddet semineri verdi. Suskunluğun Çığlığı Projesi kapsamında gerçekleştirilen seminer Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aylin Görgün Baran tarafından yapıldı. Mamak Belediyesi'nin çeşitli birimlerinde görev alan personelin katılımıyla yapılan seminer yaklaşık iki saat sürdü. Seminerde biyolojik ve toplumsal cinsiyet, şiddet döngüsü, kadına yönelik şiddet türleri, kadınların başvurabileceği yerler, şiddet ortamında yetişen çocukların durumu, insan hakları ve kadın hakları gibi konu başlıkları ele alındı. Sağlıklı toplum için ailenin güçlü olması gerektiğini vurgulayan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül : "Toplumumuzda maalesef kadına karşı ciddi bir şekilde şiddet sorunu bulunuyor. Oysa ki hayatın yükünü beraber omuzlayan kadın ve erkek yine doğru bir şekilde iletişim kurarsa hem birlikte mutlu olurlar hem de birlikte daha güçlü olurlar. Şiddet hiçbir şekilde çözüm değil bilakis çözümsüzlüktür" dedi.

AMAÇ SOSYAL YARAYI İYİLEŞTİRMEK

Seminer hakkında değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Aylin Görgün Baran'da çok yönlü ve çok boyutlu bir sorun olan kadına karşı şiddet sorununa farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e böyle bir çalışmaya fırsat verdiği için teşekkür eden Prof. Dr. Aylin Görgün Baran kadına karşı şiddetin eğitimle çözülebileceğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hacettepe Üniversitesi Mamak Belediyesi Mesut Akgül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title