Haberler

Mamak Belediyesi'nin Kosova'daki İftar Çadırı Büyük İlgi Görüyor

Ankara'nın Mamak Belediyesi'nin Kosova'nın Wushtrria ilçesinde kurduğu iftar çadırı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı konuk etti.

Ankara'nın Mamak Belediyesi'nin Kosova'nın Wushtrria ilçesinde kurduğu iftar çadırı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ı konuk etti.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı'nın (TİKA) restorasyonunu üstlendiği tarihi mekanların açılışını yapmak üzere Kosova'ya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal ile birlikte, her gün 400 kişiye iftar yemeği verilen Wushtrria ilçesindeki iftar çadırında bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında Türk Kızılayı ile yapılan işbirliği çerçevesinde gıda ve giyecekten oluşan bir TIR dolusu yardım malzemesini de Kosova'ya gönderen Mamak Belediyesi, yaklaşan bayram öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin de yüzünü güldürdü. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül Osmanlı döneminde Sultan Murat Han'ın komutanlarından Gazi Ali Bey Hamamı ile ilgili çalışmaların bir yıldır devam ettiğini söyleyerek, TİKA ile yapılan bu çalışmanın restore çalışmalarına yakın bir zamanda başlanacağını söyledi.

Mamak Belediyesi'nin Kosova'da verdiği iftar yemeğinde bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin kıyamete kadar Kosova'nın yanında olacağını söyledi. Bozdağ, "Bizler aynı tarihin, aynı kültürün, aynı medeniyetin, aynı değerlerin ortak mirasçılarıyız. Biz Türkiye'de bulunan, siz de Kosova'da bulunan aynı ailenin kardeşleriyiz. Aramızdaki coğrafi sınırlar bir anlam ifade etmez. Çünkü bizim kalbimizle biliyorum ki sizlerin kalpleri arasında herhangi bir sınır yok çünkü kardeşliğimiz ve karşılıklı sevgimiz sınır tanımaz. Türkiye her zaman Kosova'daki kardeşlerinin yanında oldu. Dar zamanında da yanında oldu, zor zamanında da yanında oldu, bağımsızlıktan önce de, sonra da yanında oldu, bundan sonra da kıyamete kadar yanında olmaya devam edecektir. Kosova bağımsızlığını ilan ettiği gün Türkiye'de kardeşleriniz canlı yayınlarda sizin tarihi gününüzü izledi, coşkunuza, heyecanınıza, sevincinize emin olun en az sizin kadar ortak oldular. Aradan geçen zaman içerisinde Kosova'yı bir yandan ilk tanıyan ülkelerden biri olduk, öte yandan da Kosova'nın Türkiye dışındaki devletler tarafından da tanınması, Kosova'nın uluslararası örgütlerin asil ve eşit üyelerinden biri olması için elimizden gelen desteği verdik, vermeye devam ediyoruz. Kosova'nın kalkınması, gelişmesi için destek olduk, olmaya da devam edeceğiz" dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Opr. Dr. Ertuğrul Soysal, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ün Kosova'daki girişimlerini takdirle izlediklerini belirterek, şu şekilde konuştu:

"Kosova ile bizim tarihsel bağlarımız var, kardeşliğimizin ve tarihsel bağlarımızın daha da güçlenmesi açısından Mamak Belediyesi'nin ve Sayın Başkanın burada olmasını son derece önemsiyorum. Başbakan Yardımcımız Sayın Bekir Bozdağ'ın burada çok önemli temasları oldu. Geleceğe imza atacak hizmetleri oldu. Kosova ile kardeşliğimizin perçinleşmesi açısından bütün bu girişimlerin son derece önemli olduğunu düşünüyorum. Osmanlı ile Kosova arasında 500 yıllık tarihsel bir birliktelik var. Bu birlikteliği ve kardeşliği zirvede tutmalıyız. Mamak Belediyesi'nin Kosova'daki bu iftar çadırı bizi Kosovalı kardeşlerimizle aynı sofrada buluşturdu. Bu güzel organizasyondan dolayı hem Wushtrria Belediye Başkanı Bajram Mulaku'yu hem de Mamak Belediye Başkanımız Sayın Mesut Akgül'ü yürekten kutluyorum."

İlki geçtiğimiz yıl başlatılan Kosova'daki iftar organizasyonunun bu sene kapasitesini iki katına çıkardıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Bu aktivite ve faaliyetlerle kardeşliğimizi geleceğe taşıyacağız. Arnavut ve Türk kardeşlerimizin yoğun bir şekilde yaşadığı şehir burası. Mamak'ta kurmuş olduğumuz iftar çadırlarının yanısıra bir başka iftar çadırımızı da Kosova Wushtrria'da kurmuş olduk. Güzel bir atmosfer yaşanıyor. Burada kendi evimiz gibi rahat ediyoruz. Geçen yıl başlattığımız iftar uygulamamızda bu yıl kapasitemizi 400'e çıkardık, bu sayı bile yetmiyor. 623 yıl önce Osmanlı'nın geldiği bu topraklarda başlatılan kardeşliğin yolunu devam ettirmek en büyük arzumuz. Bu aktivite ve faaliyetlerle kardeşliğimizi geleceğe taşıyacağız. Belediyelerimiz arasında teknik, idari ve kültürel anlamda destekler devam edecek. Türk Kızılay'ı ile yaptığımız işbirliği ile geçtiğimiz dönem yapılan yardımlar bu yıl da devam edecek. Ramazanın güzelliğini buradaki kardeşlerimizle paylaşma arzusuyla yola çıktık. Sayın Başbakan Yardımcımız da iftarımızı şereflendirdi. Bizim adımıza büyük mutluluk. Kardeşlerin sık ziyaretleri bağları güçlendirir. Bağlar güçlü olursa güç olur. Arzu ettiğimiz tablo birlik ve beraberlik. Ramazanın ve yaklaşan bayramın Tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

MAMAK BELEDİYESİ VE TÜRK KIZILAYI KOSOVALILARI UNUTMADI

Mamak Belediyesi Türk Kızılay'ı ile birlikte bu yıl da ihtiyaç sahibi Kosovalıları unutmadı. Ziyaret kapsamında Türk Kızılayı ile ortak yapılan işbirliği çerçevesinde, içerisinde bin 100 adet gıda paketi, 3 bin adet kıyafet, 5 yüz çift ayakkabı olan bir TIR Kosova'ya geldi. Türk Kızılay'ının 3 yıldır Wushtrria Belediyesi ile koordineli bir şekilde bölgeye yardımda bulunduğunu belirten Kızılay Genel Sekreter Yardımcısı ve aynı zamanda Mamak Belediyesi Meclis Üyesi Hamza Aydoğdu, "Türk Kızılayı olarak savaştan bu yana Sayın Başbakanımızın da talimatlarıyla yardımlarımız devam etmektedir. Türk Kızılayı dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin her ülkeye yardım yapmaktadır. Türk Kızılayı olarak Kosova halkının Ramazanını ve bayramını kutluyorum" dedi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'e Kosova ziyaretinde TOBAŞ Başkanı Ercan Kınacı, Meclis Başkanvekili Erdal Ak, Meclis Üyeleri Hamza Aydoğdu, Davut Erdem, Nidaver Akbayır, Atilla Özsoy, Halit Dİzbay, Osman Koçyiğit, Mehmet Kızılırmak, Başkan Yardımcıları Hasan Gökmenoğlu, Ahmet Müfit Yıldırım eşlik etti. - PRİŞTİNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Mamak Belediyesi Türk Kızılayı Bekir Bozdağ Kosova Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title