Haberler

Mamak Belediyesi'nde Kent Bilgi Sistemi Dönemi

Ankara'nın Mamak Belediyesi, '3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi' ile Bir İlki Gerçekleştirdi. Uygulamaya Konan Sistem Sayesinde Vatandaşlar, Belediyeye Gelmeden İnternet Üzerinden İşlemlerini Gerçekleştirebilecek.

Ankara'nın Mamak Belediyesi, '3 Boyutlu Kent Bilgi Sistemi' ile bir ilki gerçekleştirdi. Uygulamaya konan sistem sayesinde vatandaşlar, belediyeye gelmeden internet üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Mamak Belediyesi, Kent Bilgi Sistemi çalışmalarına teknolojinin ulaştığı en son imkanları kullanarak devam ediyor. Vatandaşlara belediyeye gelmeden internet üzerinden hizmet sunan Mamak Belediyesi, Mamak Kent Bilgi Sistemi Haritası'nı ve Mamak İmar Durum Haritası'nı kurumun internet adresi olan www.mamak.bel.tr adresine koyarak kent bilgisi ve imar uygulamaları hakkında bilgi sunuyor. Vatandaşlar, kendilerine ait emlak ve mahalleleri ile ilgili bilgileri buradan öğrenebiliyor.

Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, hizmette kaliteyi artırdıklarını ve Avrupa standartlarında hizmet ürettiklerini belirtti. Amaçlarının vatandaşlara en iyi ve en güzel hizmeti sunabilmek olduğunu belirten Şahin, "Belediyeye gelmeden gerek yurt içindeki ve gerekse yurt dışındaki vatandaşlarımıza hizmet sunabilmek için e-belediye çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Bu çerçevede Kent Bilgi Sistemimiz'i kurarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Toplam kalite çalışmalarımız çerçevesinde de Müşteri Yönetim

Sistemi'ni kurarak vatandaşlarımızdan gelen sorulara ve sorunlara cevap veren, bu sorunları çözerek vatandaşa geri dönüşüm yapan sistemimiz büyük bir hızla çalışıyor. Bu sistem aynı zamanda hem bizim hem de vatandaşlarımızın zaman israfını, iş gücü israfını önlüyor. Belediyemizin iş yükü azalmış oluyor. Amacımız teknolojinin en son noktadaki imkanlarını Mamak Belediyesi olarak kullanmaktır. Belediye olarak teknolojik imkanların yanı sıra İSO 9001-2000 kalite standartlarında hizmet üretimi yapıyoruz.

Geçtiğimiz yıl mükemmel belediyecilik anlamına gelen EFQM modelini uygulamaya koyduk" dedi.

(TB-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title