Haberler

Mamak Badmintonda İddialı

Mamak Belediyesi Spor Kulübü, tekvando, voleybol, basketbol ve yüzme gibi birçok branşın ardından badmintonda da başarıya yelken açtı.

Mamak Belediyesi Spor Kulübü, tekvando, voleybol, basketbol ve yüzme gibi birçok branşın ardından badmintonda da başarıya yelken açtı.

Sporun başkenti Mamak'ta amatör branşlara verilen destek, ilçeye başarı olarak geri dönmeye başladı. Mamak Belediyesi Spor Kulübü, 22-26 Ekim tarihlerinde Aski Spor Salonu'nda gerçekleşen 9 yaş altı Badminton Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu. 92 kulüp ve 260 sporcunun katıldığı müsabakaya 16 sporcu ile katılan takım, altın madalyanın sahibi oldu. Mamak'ın amatör sporlarla geleceğe yürüyeceğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Hedefimiz sadece ilimizde, ülkemizde değil Avrupa ve dünyada başarılı sporcular yetiştirmektir. Yapmış olduğumuz alt yapı çalışmaları sonucunda ilçemiz spor alanında marka olmuştur. Spora ve sporcuya desteğimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

"ALT YAPIYI ÖNEMSİYORUZ"

Çocukları ve gençleri kazanmanın en güzel yollarından birisinin spor olduğu düşüncesi ile çocuk ve gençlerin spor yapmalarının yanında, çevrelerine ve ülkeye faydalı birer insan olarak yetişmelerine gayret sarf edilen Mamak'ta hizmete açılan spor tesisleri çok sayıda vatandaşa hizmet veriyor. Belediye spor kulübünün farklı kategorilerde binlerce sporcuya ev sahipliği yaptığını kaydeden Akgül, "Spor kenti olma yolunda önemli olan modern spor tesislerimizi sporcularımızla buluşturabilmek, sporu toplumun her kesimine yayabilmek önemli. Bu anlamda alt yapıları önemsiyoruz. Amatör spor branşlarında başarı çıtasını yükselterek, ilçemizin adını dünyaya duyurmak istiyoruz" diye konuştu.

Akgül'ün sporda tesisleşme adına yaptığı çalışmalardan ve sporculara tanınan imkanlardan memnun olduklarını ifade eden antrenör Ekrem Yıldırım da, "Badminton sporu barış içinde yapılan, rakibe zarar verme imkanı olmayan bir spor dalı. Sporla eğitimi bir arada bulunduran bir tesis olan Mamak Belediyesi Spor Salonu'nda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Hedefimiz olimpiyat şampiyonu olabilecek sporcular yetiştirmek. Başkanımıza spora vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mamak Belediyesi Mesut Akgül Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title