Haberler

Maltepeli ve İranlı Kadınlar El Ele Verecek

İran Diplomat Eşler Derneği, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ı makamında ziyaret etti.

İran Diplomat Eşler Derneği, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Kadın sorunları, karşılıklı dayanışma ve işbirliği konularının konuşulduğu toplantıda, iki toplumun kadınlarının el ele vermesi ve ortak projeler üretmesi noktasında görüş birliğine varıldı.

Kültürel çalışmalar yapmak, kadınları derneklere, çeşitli faaliyetlere katılmaya teşvik etmek ve uluslararası kermesler düzenlemek amacıyla 1995 yılında İran'da kurulan İran Dışişleri Bakanlığı Diplomat Eşleri Derneği, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı ziyaret etti. Dernek Başkanı Vahideh Rahimpour ve İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Mohsen Mortezaeifar'ın eşi Fatima Mortezaeifar'un da aralarında bulunduğu heyetin ziyaretinde, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Canan Döner, Dış İlişkiler Müdürü Hasan Hüseyin Yıldız, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Serdar Kızılay ve Başkan Kılıç'ın eşi Çiğdem Kılıç da hazır bulundu. Yaptıkları çalışmalardan, hayır faaliyetlerinden ve işbirliklerinden söz ederek konuşmasına başlayan Diplomat Eşleri Derneği Başkanı Vahideh Rahimpour, "Burada bulunma amacımız, kadınlarımızı motive etmek ve onları uluslararası işbirliğiyle toplumsal hayata katmaktır. Bunu kermes ve yardımlaşma faaliyetleriyle sürdürüyoruz. Sayenizde, bizlere karşı olan ön yargılar kırılacak" dedi.

İRAN FESTİVALİ DÜZENLENECEK

Rahimpour'dan sonra söz alan Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Canan Döner, ilçede kadınlara yönelik olarak yapılan çalışmalardan söz ederek şunları söyledi:

"8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kadın Dayanışma Merkezi açacağız. Burada avukat, sosyolog ve psikologlar bulunarak, yardıma muhtaç kadınlara yardım elini uzatacağız. Ayrıca 18 mahallemize açtığımız ve açacağımız kreşlerle, Engelli Üretim Merkezimiz, halı, tekstil, cam atölyelerimiz ve meslek edindirme kurslarımızla kadınlarla dayanışma sağlıyoruz. Ayrıca kültür ve sanat merkezimiz Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi (TSKM) ve engelli merkezimiz Bahadır Erdoğdu'da da kadınlarımıza hizmet veriyoruz. Ayrıca bu sene İran'a yönelik bir festival de düzenleyeceğiz."

"MALTEPE DOSTLUKLARIN KENTİ OLACAK"

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da, şunları söyledi:

"Diplomatik diller farklılaşabilir ama önemli olan uluslararası birliktelik, barış ve diyaloğun egemen kılınmasıdır. Bizler ayrı toplumlar değiliz, aksine birlikteliklerimizin çok olduğu toplumlarız. İslamiyeti şiddet dini olarak göstermeye çalışanlar var, halbuki İslam'ın çağdaş, aydınlık ve güler yüzlü yönleri var. Bunları bütün medeniyetlere göstermeliyiz. Sizlere konulan ambargoları ve hakkınızdaki ön yargıları Maltepe üzerinden aşabilirsiniz. Sesinizi buradan duyurabilirsiniz. Sizlere dostluk elimizi uzatıyoruz. İlçemiz böylece kültürlerin, dostlukların ve kardeşliklerin kenti olacak."

BAHADIR ERDOĞDU'YA ZİYARET

Görüşme sonrası İranlı heyet, Başkan Kılıç'a ve yanındakilere tablo ve çeşitli hediyeler takdim etti. Kılıç da, İran heyetine Maltepeli kadınların yapmış olduğu vazoları hediye etti. Öte yandan heyet, temasları kapsamında Maltepe Belediyesi'ne bağlı Bahadır Erdoğdu Rehabilitasyon Merkezi'ni de ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çiğdem Kılıç Ali Kılıç İran Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title