Haberler

Maltepe Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet'i Tartışacak

Güncelleme:

"Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi FAS 2013, dünyanın dört bir yanından 100'ü aşkın öğrenci ile "Toplumsal Cinsiyet" i tartışacak.

"Maltepe Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Kongresi FAS 2013, dünyanın dört bir yanından 100'ü aşkın öğrenci ile "Toplumsal Cinsiyet" i tartışıyor.

25 farklı ülkeden öğrencilerin 25-26 Nisan 2013'te Marmara Kongre Oteli'nde gerçekleştireceği bu kongrede Toplumsal Cinsiyet, LGBT, Kadın - Erkek Rolleri ve bu konuda daha nice tartışmalara yer verilecek.

KONGRENİN AMACI

Toplum ve sosyal çevrelerin erkek ve kadınlardan beklentisi cinsiyetin konseptini oluşturur. Cinsiyet ilişkileri toplumdan topluma değişir ve tarihsel bir süreç içerisinde şekil alır. Bu alandaki akademik çalışmalar 1980 yılından bu yana "Cinsiyet Çalışmaları Programları" ana başlığıyla üniversitelerdeki yerini alıyor. Konferansın amacı da bu alanda öğrenim gören ya da mezun olmuş bireylerin bilgi paylaşımını sağlayıp çalışmalarını yayınlayarak cinsiyet konusuna farkındalığı arttırmak ve bu konuda nesiller arasındaki kültürel değişimleri tartışmaktır.

SOSYOLOG NERMİN ABADAN UNAT KATILACAK

Kongreye Sosyolog Nermin Abadan Unat konuşma ve katılımı ile destek verecek.

23 MART'TA KADINA ŞİDDET ELE ALINMIŞTI

Maltepe Üniversitesi'nde gerçekleştirilen "Şiddet ve İnsan Hakları Uluslararası Konferansı"nda yurt içi ve yurt dışından konusunda uzman akademisyenler önce genel olarak şiddeti ele almış, sonrasında ise çocuğa ve kadına uygulanan şiddeti tartışmıştı.

Maltepe Üniversitesi İnsan Hakları Araştırma ve Uygulama Merkezi, UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Eviçi Adalet Birimi işbirliğiyle düzenlenen konferansın açılış konuşmasını İstanbul Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen yapmıştı.

Köymen, sözlerine "Altmış dört yıl önce, 1948 yılında imzalanan Bildirgede sözü edilen –başta yaşama hakkı olmak üzere– bazı hakların, altmış dört yıl sonra, 2012 yılında, kimi insanlar için hâlâ "en yüksek özlem" olarak kalması, kimi insanların, hemen her gün, korku içinde yaşaması ve şiddete maruz kalması, hepimizi düşünmeye davet ediyor" diyerek başlamıştı.

UNESCO Felsefe ve İnsan Hakları Kürsüsü Başkanı İoanna Kuçuradi," 'Erkeklik tokat atmaksa ben erkek değilim' diyen nesiller yetiştirebilmeliyiz" diyerek kadına uygulanan şiddete dikkat çekmişti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kemal Köymen Marmara Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title