Haberler

Maltepe'de Okullar Arası Elektrikli ve Elektronik Atık Toplama Kampanyası

Maltepe Belediyesinin okullar arasında başlattığı, elektrikli ve elektronik atık toplama kampanyasında birinciliği kazanan okula, bilgisayar ve yazıcı hediye edildi.

Maltepe Belediyesinin okullar arasında başlattığı, elektrikli ve elektronik atık toplama kampanyasında birinciliği kazanan okula, bilgisayar ve yazıcı hediye edildi.

Maltepe Belediyesi açıklamasına göre, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilk defa bu yıl başlatılan, elektrikli ve elektronik atık toplama kampanyası sonuçlandı. Kampanya dahilinde Zümrütevler İsmet İnönü İlköğretim Okulu, en çok atık toplayarak birinci oldu. Okula, geri dönüşüme ve doğaya sunduğu katkılardan dolayı bilgisayar ve yazıcı hediye edildi.

Ayrıca Maltepe Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliği ile her yıl düzenlenen "Atık Pil Toplama Kampanyası" kapsamında ikinci olan Tepe İnşaat İlkokuluna da yazıcı hediye edildi. "Doğanın Pili Bitmesin" sloganıyla devam eden kampanyada 463 kilogram atık pil toplandı.

Açıklamada, Maltepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Canan Aslan'ın konuya ilişkin şu görüşlerine yer verildi:

"Atık pillerin ve elektronik atıkların diğer atıklardan ayrı toplanmasını sağlayarak, içerdiği ağır metaller nedeniyle çevreye zarar vermesine engel olmaya çalışıyoruz. Çevreye karşı duyarlı öğrenciler yetiştiren okullarımızın yönetimini ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz".

Kaynak: AA / Güncel

Maltepe Belediyesi İsmet İnönü Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title