Haberler

Maltepe Belediyesi 57 Bin Kişiyi Kitapla Buluşturdu

Maltepe Belediyesine bağlı 4 kütüphanenin, 2015 yılında 57 bin Maltepeli tarafından ziyaret edildiği bildirildi.

Maltepe Belediyesine bağlı 4 kütüphanenin, 2015 yılında 57 bin Maltepeli tarafından ziyaret edildiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Yalvaç Ural Çocuk Kütüphanesi, Feyyaz Tüzüner Okuma Salonu, Küçükyalı Çınar Camisi Halk Kütüphanesi ve Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde yer alan, ilçenin eski belediye başkanlarından Senih Tongsir'in adının verildiği kütüphane ile ilçe halkına hizmet sunan Maltepe Belediyesinin, geçen yıl 57 bin Maltepeliyi kitapla buluşturduğu belirtildi.

Kütüphanelerdeki 42 bin 917 kitapla ilçe sakinlerine hizmet verildiği aktarılan açıklamada, sınava hazırlanan öğrenciler için de özel çalışma alanları kurulduğu vurgulandı.

Açıklamada, konuya ilişkin Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın şu görüşlerine yer verildi:

"İlçemize 4 kütüphaneyle hizmet veriyoruz. Okuma hakkına saygı duyarak, herkesin okumasını ve kitaplara ulaşmasını sağlıyoruz. Özellikle Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne gelen çocuklarımızı oyun alanlarıyla kütüphanemize yönlendirerek, onların erken yaşta okuma alışkanlığı kazanmalarını sağlıyoruz. Yine okuma günleri ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek, kütüphanecilik alanında çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Türkan Saylan Yalvaç Ural Maltepe Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title