Haberler

Maltepe Belediye Meclisi Ortaköy'deki Saldırıyı Kınadı

Maltepe Belediye Meclisi, 39 kişinin yaşamını yitirdiği Ortaköy'deki terör saldırısını kınadı.

Maltepe Belediye Meclisi, 39 kişinin yaşamını yitirdiği Ortaköy'deki terör saldırısını kınadı.

Maltepe Belediye Meclisi, 2017 yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Meclis'teki CHP ve AK Parti grupları saldırıyı kınadı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç da 2016 yılının acı olaylarla geçtiğini belirterek, 2017 yılında aynı acıların yaşanmaması temennisinde bulundu. Kılıç, Ortaköy'deki terör saldırısıyla ilgili, "İstanbul Ortaköy'deki bir gece kulübüne yapılan saldırıyla yüreklerimiz dağlandı. Yeni yıla merhaba demek isteyen insanlara, görev yapan polisimize ve çalışanlara karşı böylesi acı bir saldırıyla karşılaştık. Maltepe Belediye Meclisi adına, yaşamını yitirenlerin anısı önünde saygıyla eğiliyorum." ifadelerini kullandı.

Meclis'te aralık ayında yapılan çalışmalara dair bir bilgilendirme yapan Kılıç, Gülsuyu ve Gülensu planlarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edildiğini hatırlatarak, "Plan notları uzmanlar tarafından ele alınıyor. Plan notlarını vatandaşlarımızla görüşüp, son şeklini verip meclisimize getireceğiz. Mahalle halkıyla birlikte, meclis üyelerimizin katkılarını rica edeceğiz. Çalışmalarımız kısa sürede başlayacak." diye konuştu.

Belediye Başkanı Kılıç, Başıbüyük planlarının da şubat veya mart ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinin gündemine gelmesinin öngörüldüğünü belirtti. Sosyal Güvenlik Kurumu Maltepe Şehit Erol Olçok Kampüsü'nün açılışı nedeniyle 2016'nın son günlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve bakanları Maltepe'de ağırladıklarını ifade eden Kılıç, "Açılışı yapılan kampüs, Kartal Adliyesi'nden sonra Anadolu yakasında en büyük kamu hizmet binası olarak, halkın hizmetine açıldı. Komşu ilçelere de hizmet verecek olan bu kampüsün vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını temenni ederim." dedi.

Belediye Yazı İşleri Müdürlüğünün, belediyenin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için Denetim Komisyonu oluşturulması ve komisyona üye seçilmesi için gizli oylama yöntemiyle seçim yapıldı. 35 oyun kullanıldığı oylamada Denetim Komisyonu'na Özgür Aksoy, Yasemin Boyraz ve Mahmut Yurduseven seçildi. Meclis'te, Gayrimenkul Satış Komisyonu'na üye seçimi de yapıldı. Açık oylamayla yapılan seçimde asil üyeliğe Deniz Erzincan, yedek üyeliğe Mehmet Ayvataş seçildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Kılıç AK Parti Maltepe Politika Güncel Haberler

title