Haberler
BBC

Trump'a 'İsveç' Desteği: Malmö, Avrupa'nın Tecavüz Başkenti

Güncelleme:

İngiltere'de UKIP partisinin eski lideri Nigel Farage, ABD Başkanı Trump gibi İsveç'i örnek gösterdi ve Malmö'nün "Avrupa'nın tecavüz başkenti olduğunu" söyledi.

İngiltere'nin AB'den ayrılması kampanyasının öncülerinden Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi UKIP'in eski lideri Nigel Farage, göçmen karşıtı politikalarını savunmak için ABD Başkanı Donald Trump gibi İsveç'i örnek gösterdi ve ülkenin üçüncü büyük kenti Malmö'nün "Avrupa'nın tecavüz başkenti" olduğunu öne sürdü.

İSVEÇ, ABD'DEN AÇIKLAMA İSTEMİŞTİ

Trump son iki yılda çok sayıda mülteci kabul eden İsveç'in göçmenlik politikasını gündeme getirmiş ve hiçbir olay yaşanmamasına rağmen "Dün akşam İsveç'te olanlara bakın" demişti. İsveç, bu sözler üzerine ABD'den açıklama istemişti.

"DÜNYANIN TECAVÜZ BAŞKENTİ OLDU"

Trump'ın politikalarına açık destek veren UKIP'in Avrupa Parlamentosu üyelerinden Farage da, "İsveç nüfusuna oranla, Avrupa'da en fazla genç ve erkek göçmen kabul eden ülke oldu ve cinsel suçlarda büyük boyutlarda artış başladı. Hatta, o kadar artış yaşandı ki, Malmö, Avrupa'nın ve muhtemelen dünyanın tecavüz başkenti oldu" dedi.

TECAVÜZ VAKALARINDA 2010'DAN BERİ AZALMA VAR

İsveç'in üçüncü büyük kenti olan Malmö, nüfusuna oranla, kayıtlara geçen vakalar açısından Avrupa'da en fazla tecavüzün yaşandığı şehirlerden biri. Ancak İsveç'te tecavüz vakalarında 2010'dan bu yana bir azalma söz konusu.

Uzmanlar tecavüz suçunu işleyen kişilerle ilgili verilerin yayımlanmaması nedeniyle bu suçlarla göçmenler arasında bağ kurulamayacağını söylüyor.

AVRUPA'DA EN FAZLA MÜLTECİ KABUL EDEN ÜLKE

Avrupa Birliği'nin istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre, yaklaşık 9.5 milyon nüfusu olan İsveç, 2015'te 162 bin sığınma başvurusu aldı. İsveç, nüfusuna oranla Avrupa'da en fazla mülteci kabul eden ülke oldu.

2015'teki ülkeye gelen sığınmacıların 114.470'i erkek. Bu kişilerden 45.790'ının yaşları 18 ile 34 arasında.

Aynı yıl İsveç'te 18.100 cinsel suç kayıtlara geçti. Bunun 5.920'si tecavüz vakaları.

Bu rakamlar, ülkede cinsel suçlarda bir önceki yıla oranla yüzde 11-12'lik bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

BBC

Avrupa Birliği Donald Trump İsveç Malmö Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title