Haberler

Malkara'dan Kısa Kısa

Malkara Süt Üreticileri Birliği, Ekim ayı süt ücretlerinin ödenmeye başladığını bildirdi.

Malkara Süt Üreticileri Birliği, Ekim ayı süt ücretlerinin ödenmeye başladığını bildirdi.

Malkara Süt üreticileri Birliği Başkanı Osman Turgutlugil, yaptığı açıklamada, Ekim ayında üreticiden 3 milyon 315 bin litre süt aldıklarını ifade ederek, bunun karşılığında da üreticiye 2 milyon 552 bin 555 TL ücret ödemeye başlandığını söyledi.

Turgutlugil, "Kasım ayı sonuna kadar süt sanayicisi ile tekrar toplantılar yapılacak. Zannediyoruz ki, süt fiyatları bir kaç kuruş daha zamlı olacak. Bu da süt üreticisine yarayacak" dedi.

İthal olarak getirilen gebe düvelerin de doğum yaptığını belirten Turgutlugil, bu nedenle süt miktarında büyük ölçüde artış sağlanacağını ifade etti.

-Malkara'da 320 bin dönüm alana buğday ekimi yapıldı

Malkara Ziraat Odası Başkanlığı, ilçede 320 bin dekar alana buğday ekimi yapıldığını bildirdi.

Malkara Ziraat Odası Başkanı Saim Özden, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arpa, fiğ, yulaf gibi hayvansal besin değeri olan ürünlerin ekiminin yanında, 320 bin dekar buğday ekiminin gerçekleştirildiğini söyledi.

Özden, "Malkara'da 2011-2012 sezonunda 320 bin dekar buğday, 25 bin dekar yardımcı ürünler ekilmiş, yaklaşık olarak ise 330 bin dekar ayçiçeği ekimine hazırlanmıştır" şeklinde konuştu.

Bu yıl buğday üreticisinin üründen zarar ettiğini belirten Özden, "Ayçiçeği zararı karşıladı ama üretici bu yılı boşa geçirdi" dedi.

-Malkara Belediyesi'nden borç uyarısı

Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, borç yapılandırması yapan vatandaşlara 4. taksitlerini ay sonuna kadar yatırmaları uyarısında bulundu.

Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, torba yasasından faydalanarak belediyeye olan borçlarını taksitlendirmede bulunan vatandaşların su, emlak vergisi, tabela ve reklam vergisi, çevre temizlik vergisi ile kira alacaklarının 4. taksit ödemesinin 30 Kasım Çarşamba günü sona ereceğini söyledi.

Kaya, "Mükelleflerimiz ve vatandaşlarımız cezalı duruma düşmesinler. Yapılandırma haklarını kaybetmesinler. 4. taksitlerini zamanında ödesinler" dedi.

-Malkara'da okul müdürleri, ilçe eğitim sorunlarını görüştü

Malkara Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç, tüm okul müdür ve yardımcıları ile bir araya gelerek ilçedeki eğitim sorunlarını görüştü.

Ali Saraç, Malkara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, ilçe ve köy okullarının sorunlarını konuşmak için bir araya geldiklerini belirterek, toplantıda sorunlarını çözüm yollarını görüştüklerini söyledi.

Saraç, "Okul müdürlerimizle beraber İl Milli Eğitim Müdürümüzün verdiği e-konferansın sonuçlarını, yararlarını, ilçe ve köy okullarımızın sorunlarını, taşımalı eğitimi, okullarımızın istek ve şikayetlerini görüştük. Gereken notları aldık. çözümlerini de hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Toplantıya, "İlçe milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sabri Özdilek, ilçe ve köylerde eğitim veren tüm okulların müdür ve yardımcıları katıldı.

-Malkara MYO'da "Gıda Güvenliği" semineri düzenlendi

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Malkara Meslek Yüksek Okulu'nda (MYO) "Gıda Güvenliği" semineri düzenlendi.

KOÇ Holding Çevre Kurulu Kurucu üyelerinden Kalimera Araştırma Merkezi Eğitmen ve Başdanışmanı Serdar Ergül tarafından, Malkara MYO Gıda Bölümü öğrencilerine "ISO 22000-2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ve İç Denetçi Seminerleri" veriliyor.

Ergül, seminerde öğrencilere, denetim amaçları, denetim kavramları, denetim raporunun yazılması, vaka analizleri ile interaktif çalıştaylar, madde bazında gereklilik, Gıda Güvenliği Sisteminin açıklanması, güvenli ürün planlama konularının öğretileceğini söyledi.

Cumartesi günü yapılacak sınavda başarılı olan kişilere sertifika vereceklerini anlatan Ergül, sertifikalı öğrencilerin mezuniyetten sonra da fayda sağlayacağını ifade etti.

-Malkara'da okuyan öğrenciler, ilçe temsilcisini seçti

Malkaralı okul temsilcileri kendilerini ilde temsil edecek ilçe temsilcisini yapılan seçim sonrasında belirledi.

Malkara Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonunda yapılan seçimlere ilçe Merkezi ve köy okullarından gelen 27 okul temsilcisi katıldı. 10 temsilcinin aday olduğu seçimde, İrfan Macar İlköğretim Okulu Öğrenci Başkanı Aleyna Gürsoy 17 oy alarak il temsilcisi oldu.

Okul öğrenci temsilcilerinin oylarıyla seçilen Aleyna Gürsoy'u kutlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Saraç da, "Seçilen kızımız Malkara'yı en iyi şekilde temsil edecek" dedi.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Meteoroloji'den toz taşınımı ve fırtına uyarısı! 24 Nisan yağmur var mı, hava nasıl olacak? 21 Nisan hangi burç? 21 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 21 Nisan tarihi hangi burç olur? 24 Nisan Çarşamba 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 24 Nisan burç yorumları nedir? AKREP DOLUNAYI ne zaman? Akrep Dolunayı etkileri neler? Burçlara etkileri neler olacak? BURÇ YORUMLARI! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı kapalı mı, neden kapalı? Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs kutlamaları yasak mı? Samsun Belediyesi hangi parti? Samsun Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne zaman görüşecekler? Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title