Haberler

Malkara'dan Kısa Kısa

Malkara Belediyesine ait mezbahada 7 ayda 10 bin 293 hayvan kesildi.

Malkara Belediyesine ait mezbahada 7 ayda 10 bin 293 hayvan kesildi.

Belediye Başkanı Birol Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Temmuz ayı sonuna kadar 3 bin 674 büyükbaş, 6 bin 619 küçükbaş olmak üzere 10 bin 293 hayvanın kesim işleminin yapıldığını belirterek, "Bu kesimlerden belediyenin kasasına büyükbaş hayvanlardan 124 bin 548 TL, küçükbaş hayvanlardan da 28 bin 64 TL olmak üzere 152 bin 613 TL para girdi. Mezbahamız modern tesislerdir. Sürekli çalışan personelimiz ve veterinerlerimizle çevreye en iyi hizmeti vermekteyiz" dedi.

-MALKARA HEM'DE SICAK MUTFAK AŞÇILIĞI KURSU AÇILDI-

Malkara Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce (HEM) sıcak mutfak aşçılığı kursu açıldı

Malkara HEM Müdürü Turan Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 ay sürecek olan ve 46 kursiyerin katılacağı sıcak mutfak aşçılığı kursu açtıklarını belirtti.

Yetenekli aşçılar yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade eden Ayhan,

"Kursumuzda sıcak soslar, çorbalar, sebze ve kuru baklagil yemekleri, yiyeceklerin özelliğine uygun saklama yöntemleri, salata, et, makarna ve pilav tarifleri, tatlılar, su ve deniz ürünleri tarifleri öğretilecek" dedi.

-RAMAZAN EĞLENCELERİ DEVAM EDİYOR-

Malkara Belediyesince düzenlenen ramazan eğlenceleri devam ediyor.

Her hafta Cuma ve Cumartesi geceleri yapılan etkinlikler, vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Özellikle çocukların beğenisini toplayan etkinliklerde, palyaço gösterileri, Karagöz ve Hacivat orta oyunları, Aşuk ile Maşuk gösterileri sergileniyor.

-MALKARA TSO, ÜYELERİNDEN BORÇLARINI ÖDEMELERİNİ İSTEDİ-

Malkara Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı (TSO), üyelerinden gecikmiş aidat borçlarını ödemelerini istedi.

Malkara TSO Başkanı Ümran Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6111 sayılı kanunun 17. maddesi gereği ödenmeyen aidat borçların 2 Eylül'e kadar ödenmesi gerektiğini belirtti.

Belirtilen tarihten sonra ödenmeyen borçlar için icra takibi başlatılacağını söyleyen Bilgin, "Üyelerimizin faizleri, gecikme cezaları silinmiş borçlardan bir an önce kurtulmaları için geriye dönük borçlarını ödemelerini istiyoruz. Yoksa oda tarafından icraya verilecekler" dedi.

Öte yandan, Malkara TSO tüm üyelerine birer mektup göndererek yıllık ve munzam aidat borçlarının 2 Eylül'e kadar ödenmesini istedi.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title