Haberler

Malkara'dan Kısa Kısa

Malkara Meslek Yüksek Okulu (MYO) personeli, engellilere yardım amacıyla "Kapakları topla gel, kalmasın artık engel" kampanyası başlattı.

Malkara Meslek Yüksek Okulu (MYO) personeli, engellilere yardım amacıyla "Kapakları topla gel, kalmasın artık engel" kampanyası başlattı.

Malkara MYO öğretim üyeleri, "Kapakları topla gel, kalmasın artık engel" kampanyası çerçevesinde, ilçenin 12 farklı noktasına büyük su bidonları astı.

Malkara MYO Müdür Yardımcısı Engin Gürfiliz, kampanyaya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, astıkları bidonlarda toplanan kapakları İstanbul'da anlaştıkları bir şirkete vereceklerini söyledi. Gürfiliz, "Okulda, tüm arkadaşlarımız ile başlattığımız kampanyaya ilçedeki vatandaşlar da büyük destek verdi. Şirketten, 250 kilogram kapağa karşılık 1 engelli arabası alacağız. Şu anda, 500 kilograma yakın kapağımız oldu. El ele vererek, 30 engelli arabası almayı planladık" diye konuştu.

-MALKARA 14 KASIM STADI'NIN DUVARLARININ YAPILMASI

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi İbrahim Becerir, Malkara 14 Kasım Stadı'nın duvarlarının yapılmasının, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Şevket Demirkaya tarafından engellendiğini iddia etti.

Becerir, AK Parti Malkara İlçe binasında düzenlediği basın toplantısında, İl Özel idaresinden Gençlik Spor İl Müdürlüğü bütçesine 70 bin lira aktarıldığını söyledi.

Malkara 14 Kasım Stadı'nın, yapılan ön keşifle duvar yapımı maliyetinin 135 bin lira olduğunu ifade eden Becerir, Malkara Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) olarak aynı işi 85 bin liraya yaptırabileceklerini belirtti.

Becerir, "İl Özel İdaresi'nden Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden gelen 70 bin TL'nin KHGB hesabına aktarılmasını istedik. Spor İl Müdürü parayı aktaramayacağını ve işi ihale ile yaptıracağını belirtti. Şu anda iş aylardır durmuş vaziyette. Duvarlar kendiliğinden yıkılıyor. İş daha pahalıya çıkacak. Biz KHGB olarak, aradaki farkı da karşılayacağımızı söyledik. Fakat, İl Müdürü Şevket Demirkaya'nın keyfi davranışlarından dolayı stat duvarları yapılamıyor" dedi.

AK Parti Malkara İlçe Başkanı Bulut Yıldırım da, bu işin peşini bırakmayacaklarını kaydetti.

Bu arada, Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürü Şevket Demirkaya ise yaptığı açıklamada, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Demirkaya, "Tekirdağ'a hizmet etmek için buradayız. Böyle iddialarla bizi yıpratmaya çalışıyorlar. Bu iddialar gerçeği yansıtmıyor. Tekirdağ Valiliği ile biz çalışma başlattık. Spor müdürünün ihale ile yaptıracağı bir şey yoktur. Bu iddia tamamen yalan" diye konuştu.

-MALKARA KAYMAKAMLIĞI YEM İHALESİ AÇTI

Malkara Kaymakamlığı, Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) yem fabrikasında kullanılmak üzere yem ham maddesi ihalesi açtı.

Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, kaymakamlık yem fabrikasında kullanılmak üzere, 600 ton ayçiçeği küspesi, 500 ton kepek, 300 ton kırık buğday, 150 ton mısır grizi, 150 ton tam yağlı soya, 200 ton mısır ve 150 ton arpa alımının açık ihale usulü ile yapılacağı bildirildi.

İhalenin, 3 Ağustos Çarşamba günü saat 14. 00'te Malkara Kaymakamlığı KHGB toplantı salonunda yapılacağı kaydedildi.

- TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title